OČAJNI OTAC MOLI ZA POMOĆ: “Jeste li vidjeli moju kćerku? Pobjegla je kad je izašla iz bolnice”

author
2 minutes, 17 seconds Read

Policijska uprava Zvornika objavila je apel kojim poziva građane da ukoliko imaju bilo kakva saznanja o djevojci s fotografije to odmah jave u najbližu policijsku stanicu ili na broj 122.Radi se o Valentini Obradović (14) iz Republike Srbije, koja je posljednji put viđena u nedjelju, 1. oktobra u 23 sata, kada se ispred kuće u zvorničkom mjestu Karakaj udaljila u nepoznatom pravcu.Zvornička policija poduzima mjere i radnje s ciljem njenog pronalaska, ali su rezultati zasad izostali.“Valentina Obradović visoka je oko 170 cm, ima oko 65 kg, krupne tjelesne konstitucije, duge kose tamnije boje, oči izrazito svijetle zeleno-plave boje. U trenutku kada je otišla, na sebi je imala “Nike” patike bijelo-bež boje, crne helanke, bijelu majicu kratkih rukava i crni duks na raskopčavanje”, objavili su opis nestale iz PU Zvornik.

Apeluju na sve građane da ukoliko je primijete ili imaju bilo kakva saznanja o njoj, to odmah i prijave.Posvađala se sa majkomValentinin otac Nikola Obradović uputio je također apel u kojem traži pomoć u pronalasku kćerke.“Molim Vas, pomozite mi da nađem moju kćerku. Sve mi ovo mnogo teško pada. Ne mogu da dođem sebi”, kazao je on, te dodao:“Nije bila u dobrim odnosima sa majkom. U nedjelju su se posvađale i tada je zadobila povrede u kući. Nakon toga, otišle su u bolnicu u Malom Zvorniku da joj ušiju i previju ranu. Kada su izlazili iz bolnice, Valentina je pobjegla i od tada od nje nema ni traga ni glasa”.

Slijedeći slavenske migracije na jugoistok Europe Srbi nastanjuju ova područja s drugim narodima poslije 6. stoljeća, uspostavili su nekoliko država u ranom srednjem vijeku. Prvotnom srpskom državom vladaju Vlastimirovići prva poznata vladajuća dinastija srednjovjekovne srpske države. Srbi su, pored Hrvata, jedini donijeli svoje ime iz prapostojbine, dok su ostali južni Slaveni svoja imena dobivali po zemljopisnim nazivima regija koje su naseljavali. Na početku 7. stoljeća na teritoriju Bizantskog Carstva Srbi osnivaju Rašku. Raška je postala kraljevina 1216. godine, kada je srpski kralj Stefan Prvovjenčani, sin velikog župana Stefana Nemanje, okrunjen krunom koju mu je poslao rimski papa. Već 1219. godine i Srpska pravoslavna crkva je dobila neovisnost od strane Vaseljenskog patrijarha. Najveću moć srpska država imala je u vrijeme Stefana Uroša IV. Dušana koji granice Srbije širi na jug nekadašnjeg Bizantskog područja te se proglašava carstvom “Srba i Grka”. Nakon Dušanove smrti osvojeni krajevi se osamostaljuju pod vodstvom lokalnih velikaša, no u to vrijeme započinju i provale Turaka na balkanski poluotok koji ubrzo pobjeđuju Bugare na rijeci Marici, a potom i Srbe u bitki na Kosovu.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *