“Ovo je pakao”: Vatra divlja u Osijeku, požar se vidi iz svemira, ima povrijeđenih vatrogasaca

author
0 minutes, 59 seconds Read

Posmatrač iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Ivan Baboselac na svom Facebook nalogu je objavio da se dim od požara u Osijeku vidi sa satelita, te da je prešao i u BiH. On je objavio i fotografije iz mjesta Gradište u Vukovarsko-srijemskoj županiji, na kojima se vidi dim, a objavio je i fotografiju na kojoj se dim od požara vidi na satelitu.

Noćas je u pogonu osječke firme “Drava international” kod prigradskog naselja Brijest buknuo ogroman požar. U celom Osijeku se osjeća paljevina, a smrad se širi i okolnim mjestima. Gori plastika uskladištena na otvorenom prostoru, a opasnost za ljude i okolinu je velika pa je stanovnicima tog područja poručeno da zatvore prozore i ne idu napolje, a u nekim školama je zaustavljena nastava.

Na terenu su javne vatrogasne stanice Osijeka i Belog Manastira te čak 21 Dobrovoljno vatrogasno društvo, s područja Osijeka i okoline. Nekoliko je puta intervenisala i hitna pomoć.

“Povrijeđena su dva vatrogasca, zbrinuti su. Cijela ekipa od sinoć je na trijaži u medicinskoj službi, zasad nema informacija da je neko dobio zrovanje”, kazao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni komandant.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *