NA RUSKOJ GRANICI 300.000 NATO VOJNIKA? 4 armije oko Balkana, procurili planovi za slučaj GLOBALNOG sukoba!

author
1 minute, 12 seconds Read

Članice NATO su počele pripreme za kofrontaciju sa Ruskom Federacijom.

Zemlje članice NATO su počele pripreme za kofrontaciju sa Ruskom Federacijom. Riječ je o povratku principa kolektivne odbrane od globalnog protivnika iz 2008. godine, prenosi “Al Jazeera”.

Predsjednik Vojnog komiteta NATO, admiral Rob Bauer se obratio na Varšavskom bezbjednosnom formu i rekao da planovi Alijanse imaju 4.500 stranica sadržaja o tome kako se suprotstaviti Rusiji, piše “TASS”, ruska novinska agencija.

“U suštini, ono što se desilo od 2008. godine je da je počeo rad u vojsci da se naše razmišljanje vrati ka kolektivnoj odbrani. To je bilo neophodno zbog ponašanja Rusije, prema Gruziji 2008. i Ukrajini 2014. i 2022. A najveća promjena za NATO je bila da bude pripremljen za sve agresivnijeg protivnika’ “, rekao je Bauer i dodao da se zbog toga unutar Alijanse počelo sa planiranjem promjene vojne strategije, što je dovelo do novih detaljnijih planova koji su dogovoreni na Samitu u Viljnusu u julu ove godine.

On je podsjetio da je NATO rasporedio četiri bataljonske borbene grupe na Baltiku i u Poljskoj 2015. i 2016, koje su spremne da se brzo pojačaju brigadama ako bude potrebno.

”Kao rezultat onoga što se dogodilo u Ukrajini, odlučili smo da stvorimo još četiri grupe na jugu – Slovačku, Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku”, rekao je.

Bauer je dodao da planovi NATO predviđaju povećanje broja snaga Alijanse na ruskim granicama, i to ”do 300.000 u prvih 30 dana”.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *