RADOIČIĆ POTVRDIO DA JE ORGANIZOVAO GRUPU U BANJSKOJ: Došli smo da ohrabrimo srpski narod u pružanju otpora Kurtijevom teroru

author
2 minutes, 34 seconds Read

Moj povratak na Kosovo nije imao nikakve veze sa političkim angažmanom, i ovim obaveštavam da sam podneo ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste. Spreman sam da se odazovem pozivu nadležnih organa – rekao je Petronijević. Što se tiče snimka iz manastira na kom se navodno vidi Radoičić, Petronijević nije hteo da daje nikakve sudove o tome, a što se tiče zdravstvenog stanja, advokat ističe da Radoičić nije bio ranjen i nije bio na VMA.

– Ako dođe do razgovora sa nadležnim organima, smatram da on apsolutno nema potrebe da razgovara sa bilo kime i da mu postavljaju bilo kakvo pitanje. KiM su sastavni deo Srbije, na severu Kosova i Metohije borave specijalne jedinice tzv. Kosovske policije, koje tu ne mogu da borave. Ako je ko nelegalno bio naoružan na KiM, to su jedinice Kurtijeve policije, i još nekakve paravojne formacije. Ja smatram da na strani ni Radoičića niti drugih nema nikakve odgovornosti – rekao je on, i kaže da ostaje da se vidi šta će preduzeti nadležni organi.

Petronijević je ponovio da nije bio u Banjskoj, i da ne zna detalje niti kako je došlo do pucnjave.

Advokat Goran Petronijević, punomoćnik Milana Radoičića, govori na konferenciji u Media centru u Beogradu, gde je pročitao obraćanje javnosti svog klijenta.

– Ja Milan Radoičić, rođen u Peći na KiM, u Republici Srbiji, zbog spekulacija koje su se pojavile ovim putem, obaveštavam javnost da sam sa svojim sunarodnicima sa KiM, došao na sever Kosova u predelu sela Banjska. Došli smo da ohrabrimo srpski narod u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je teroru stalno izložen, i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu KiM. Obaveštavam sve, od Kurtija do njegovih inostranih pomagača, da sam obavio sam sve logističke pripreme, i to nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažmanom, i nisam o tome obaveštavao nikoga iz Beograda – pročitao je Petronijević.On je pročitao Radojičićeve reči da su ranije verovali da će Kfor zaštititi Srbe, ali da druga strana nije shvatila smirivanje situacije kao dobru volju.

– Iz dana u dan su se pojačavale akcije prištinskih organa, pucali su u civile, zastrašivali srpski narod… Sve metode otpora koje su primenjivane nisu olakšale položaj Srba, već su pojačale teror. Kosovo i Metohija su moja zemlja i moja kuća, a nasilno hoće da ga otmu sa ciljem da etnički očiste Kosovo. Zato smo bili prinuđeni da preduzmemo akciju, i da skrenemo pažnju prištinskom režimu i međunarodnoj zajednici da Kurtijev teror nećemo trpeti. Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je počeo žestok okršaj, u kom su živote izgubila naša trojica braće heroja – pročitao je Petronijević.Neka svima bude jasno da nismo teroristi, već borci za slobodu, pročitao je advokat.

 

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *