Pink emitovao snimak navodnog svedoka ubistva Bojana Mijailovića u selu Banjska

author
1 minute, 50 seconds Read

Mislio sam da niko neće živ da se izvuče, znači pucali su iz svega i svačega. I rekao sam, ja znam ovaj put, tamo može da se beži. Krenuo sam da bežim, za mnom je krenuo Bojan Mijailović, tako trčeći kroz šumu putem, jurila nas je grupa kosovskih policajaca koja je pucala za nama bez ikakvog upozorenja…Stoj, stani…bili smo bez pušaka, bez ičega i još nekih par metara pogodili su i njega i mene“, rekao je navodni svedok u snimku objavljenom tokom emisije pa nastavio:

„On je pao na put i nije mogao više da beži, a ja sam skočio pod put malo da se sklonim i tako kad sam se podigao da vidim šta je i kako je, video sam da je njemu prišla grupa policajaca i sa neke neposredne blizine od dva metra pucali su u njega. Ja sam se tu još par sekundi zadržao, video sam da mi je život u opasnosti, krenuo sam da bežim i oni su me opet primetili, nastavili su da pucaju za mnom… ja sam, znajući te puteve, uspeo da se izvučem do nekog potoka i dalje šta je više bilo ja stvarno ne znam“.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je najavio da Srbija poseduje dokaze o „zverskom ubijanju najmanje jednog Srbina“ u Banjskoj 24. septembra i da će on biti objavljen u roku od 24 časa. Zvanične institucije se do objave na Pinku nisu oglasile.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova je danas, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da kosovska policija ne poseduje snimke na kojima se vidi kako su trojica Srba ubijena.

“Dana 24. septembra zadesio sam se u Banjskoj gde sam se sreo sa grupom naših ljudi u uniformama. Prišao sam kod njih, pitao sam da li treba neka pomoć. Nisam znao o čemu se radi, rekao sam da znam ovaj teren, znam jel treba nešto da vam se pomogne, tako dok sam pričao sa njima odjednom je počela da puca na nas kosovska policija. Pucali su na nas sa svih strana, nisam znao uopšte šta se događa.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *