ZVEČAN ZAVIJEN U CRNO, POSLJEDNJI OPROŠTAJ OD STEFANA NEDELJKOVIĆA: Krst i slika ubijenog srpskog teroriste na čelu kilometarske povorke

author
1 minute, 47 seconds Read

Trojica Srba, Igor Milenković, Bojan Mijailović i Stefan Nedeljković, koji su ubijeni 24. septembra u Banjskoj, biće sahranjena danas.Više stotina građana oprostilo se od Stefana Nedeljkovića, iza kog su ostale tri kćerkice i supruga, mimohodom kroz Zvečan.Kilometarska kolona sa članovima porodice, prijateljima, poznanicima i komšijama krenula je od Nedeljkovićeve kuće i napravila krug pored crkve Svetog Đorđa do zgrade Metala. Tužna povorka prošla je kroz grad, gdje je na svakoj kući i banderi bila okačena srpska trobojka, a na čelu kolone su nošeni krst i fotografija ubijenog srpskog teroriste. Milenković će biti sahranjen na groblju u mjestu Graničane, Mijailović na Novom groblju u Leposaviću, a Nedeljković u 15 časova u Vrnjačkoj Banji.

“Trenutak koji je Priština izabrala za privođenje Lazara J. pokazuje direktnu i sračunatu nameru Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vređanjima po nacionalnoj osnovi nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta i sever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba”, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, za sve to vreme međunarodna zajednica ćuti i nemo posmatra iživljavanje i progon Srba, “nevoljna da urazumi Kurtija i spreči ga da zapali bure baruta na ovim prostorima”.

Ovim povodom oglasila se i Srpska lista, navodeći da porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje za hapšenje Lazara J., niti im je predočen razlog hapšenja. U ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se on nalazi.

“Ova otmica, i brutalnost Kurtijevog režima očigledno je posledica ćutanja međunarodne zajednice koja sada i bez oklevanja očigledno dozvoljava sve ono što Kurti radi srpskom narodu, a što su do pre nedelju dana činili prikriveno uz lažne pozive Kurtiju da deeskalira situaciju. Sada je više nego jasno da je srpski narod pred očima Kfora, Euleksa, Unmika i svih lažnih dušebrižnika za ljudska prava ostavljen na milost i nemilost Kurtijevog režima”, zaključuje se u saopštenju.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *