PRIŠTINSKI MEDIJI: Na Jarinju uhapšen Srbin koji je krenuo na sahranu ubijenom mladiću u Banjskoj, u Srbiji ogorčeni

author
1 minute, 22 seconds Read

Na Jarinju uhapšen Srbin koji je krenuo na sahranu ubijenom mladiću u Banjskoj, u Srbiji ogorčen
Prema pisanju prištinskih medija, na administrativnom prelazu Jarinje jutros je uhapšen L. J. iz Kosovske Mitrovice!Prema nezvaničnim informacijama, on je pošao na sahranu jednom od ubijenih Srba u Banjskoj, kada je navodno bez ikakvih razloga uhapšen od strane ksoovske policije.Za sada nema potvrde od strane nadležnih institucija o čemu je riječ.Na Kosovu u toku je posljednji opraštaj od Stefana, Bojana i Igora, srpskih terorista koji su ubijeni u oružanom sukobu u Banjskoj.U Rudare su posmrtni ostaci Stefana iz Zvečana, Bojana i Igora rodom iz Leposavića, stigli u dvoja pogrebnih vozila oko 16 časova.

Priština se nalazi na koordinatama 42° 40′ 0″ sjeverno i 21° 10′ 0″ istočno. Površine je 230 km². Nalazi se na sjeveroistočnom dijelu Kosova blizu planine Goljak. Iz Prištine se vrlo dobro vidi Šar-planina, koja se nalazi nekoliko kilometara južno od Prištine. Grad se nalazi uz manje gradove Obilić i Kosovo Polje. Također, nekoliko kilometara južno od grada se nalazi i jezero Badovac.

Kroz grad Prištinu teku rječice Veluša i Prištevka, koje su sedamdesetih godina 20. stoljeća pokrivene betonskim kanalima, kako bi se bolje regulirala gradska prometna mreža. To je pridonijelo urbanom razvoju grada. Rijeka Prištevka je tekla pored gradske tržnice, pa je u nju bacano smeće. Zbog toga se gradom širio neugodan miris te je i ovo razlog pokrivanja rijeka. Obje rijeke se spajaju u samom gradu, kod Gradskog stadiona, a Prištevka se potom ulijeva u Sitnicu.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *