Detalji tragedije u Miladijama: Ubijena muška osoba, osumnjičeni od ranije poznat policiji

author
1 minute, 58 seconds Read

“Dana 30.09.2023.godine, oko 19,40 sati, PS Zapad/PU Tuzla, prijavljeno je da se u stanu u Ul. Mitra Trifunovića Uče, u naselju Miladije u Tuzli, dogodilo pucanje iz vatrenog oružja. Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS Zapad, te i dežurna ekipa Službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, kojom prilikom je na mjestu događaja zatečeno beživotno tijelo, zasada NN muške osobe čiju smrt je potvrdio dežurni ljekar Službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla. Na licu mjesta nalaze se dežurna Tužiteljica Kantonalnog tužilaštva TK, koja rukovodi uviđajem, kao i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za opći kriminalitet i Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ zaštitu, te se po nalogu Tužiteljice preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja.” navodi se.

U večernjim satima, u tuzlanskom naselju Miladije desilo se ubistvo. Osoba osumnjičena za ovo krivično djelo je pokušala pobjeći preko terase na zgradi, ali brzom akcijom policije je ubrzo uhapšen.Povodom tragičnog događaja oglasio se i MUP TK sa detaljnijim informacijama:

Vezano | Ubistvo u tuzlanskom naselju Miladije, napadač uhapšen Nezvanično, osoba osumnjičena za ubistvo, od ranije je poznata policijskim organima za razna krivična djela, između ostalog, i za uživanje u narkoticima. Prve informacije sa mjesta nesreće govore da je u stanu u trenutku izvršenja krivičnog djela boravilo više osoba.

Susjedne općine i gradovi Tuzli su sa sjeverne i sjeveroistočne strane Grad Srebrenik i Općina Lopare, s jugoistočne Općina Kalesija, s južne Grad Živinice i sa zapadne Grad Lukavac.

Osnovnu mrežu vodotoka čini rijeka Jala sa svojim pritokama, od kojih su najveće Solina i Joševica, te Požarnička rijeka, Grabov i Mramorski potok.

Džamija Kralja Abdullaha Bin Abdul Aziz Al Saud
Jala izvire na području Majevice, na lokalitetu ravni liještak, na nadmorskoj visini od 700 m. Ukupna dužina glavnog toka od izvorišta do ušća u Spreču iznosi 37 km.

Šire tuzlansko područje većim dijelom je izgradeno od geološki mladih sedimenata (neogen), značajnih s ekonomskog stanovišta (ugljen, kuhinjska sol, kvarcni pijesak i dr).

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *