VIKTOR (1) SVAKOG TRENUTKA TRPI STRAVIČNE BOLOVE: On je dete leptir, ALI SE JOŠ SMEJE! Srbijo, ovaj OSMEH ne sme da prestane!

author
2 minutes, 2 seconds Read

Samo dve nedelje posle rođenja roditelji su se suočili sa strašnom vešću “Noću dugo pričamo, najčešće očima, neretko mi krenu suze ali tad ga zagrlim jako, jako, jako i okrenem ga od sebe kako on to ne bi video , a onda kad se pogledi susretnu ponovo razvučem osmeh”!Ovako piše Milena Putica, majka sedamnaestomesečnog dečaka Viktora, koji je “dete leptir” i za čiji život se grčevito bori.

Akcija prikupljanja novčane pomoći za lečenje Viktora Putice je u toku, njoj su se priključili mediji i ovom prilikom apelujemo na sve ljude dobre volje da pomognu u skladu sa mogućnostima kako bi se ostvarila najveća želja roditelja ovog mališana – da on bar jedan dan živi bez strahovitih bolova. Najmanje što možete da uradite je da pošaljete 1339 na 3030, a novac možete uplatiti i na devizni i dinarski račun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viktor✨ (@viktor_putica)

Mileni i njenom suprugu pre 17 meseci dogodio se jedan od najlepših momenata u životu – postali su roditelji dečaka Viktora.Međutim, njihova sreća bila je kratkog daha, jer su se samo dve nedelje kasnije suočili sa strašnom vešću – njihovom sinu je dijagnostikovana teška i neizlečiva bolest – bulozna epidermoliza, u narodu poznata kao bolest “dece leptira”.U 39. nedelji trudnoće, druga beba nosilac gena Milena Putica trenutno je u 39. nedelji trudnoće i očekuje da ovih dana rodi drugog dečaka. Utvrđeno je da je i drugi dečak nosilac gena, ali da neće imati izraženu bolest.

– Moja trudnoća sa Viktorom bila je školska, uredna, uradila sam sve analize, ali bolest nije mogla da se utvrdi sve dok Viktor nije bio rođen. Posle se ispostavilo da smo i ja i suprug nosioci gena. Tek kad sam ostala trudna sa drugim detetom, s obzirom da je Viktor rođen kao dete leptir, mogli smo ukrštanjem gena da vidimo da li će i druga beba biti bolesna. Ispostavilo se je nosilac gena, ali da neće biti bolestan, ali mnogo strepim. Lekari su nas pitali da li je sa obe strane bilo do sad obolelih, s obzirom da smo i suprug i ja nosioci gena, međutim, niko u familiji ne pamti da smo imali ovakav slučaj.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *