Svećlja objavio papir koji “dokazuje povezanosti Vojske Srbije sa napadačima iz Banjske”

author
0 minutes, 59 seconds Read

Čelnik kosovskog MUP-a, Dželjalj Svećlja, nastavio je da pojedinačno iznosi navodne dokaze o povezanosti države Srbije sa sukobima odnosno, napadom u selu Banjska koji se dogodio u nedjelju kada je ubijen kosovski policajac i više lokalnih Srba.

Danas je na svom Facebook profilu predstavio papir koji je, kako je istakao u opisu objave, potvrda koju je Vojska Srbije dala grupi povodom predaje bacača granata, a koji je policija zaplijenila istog dana, piše KoSSev.

Svećlja je predstavio papir koji liči na listu pakovanja iz sanduka, odnosno navodni dokument koji je izdat sa štoka vojske sa oznakama M93.

Na prvi pogled, fabrički broj 201 bacača granata M93 od 33mm, koji je na zapisniku pod brojem 59056 sanduka, sa brojem 4987/1, zaveden u navodnoj listi pakovanja, poklapa se sa oznakom na fotografiji ovog oružja, koji je Svećlja objavio, a za koji navodi da je dio zaplenjenog arsenala u Banjskoj, piše KoSSev.

Lista pakovanja sadrži tri potpisa – rukovodioca TMS-a (Održavanje tehničkih materijalnih sredstava) sa imenom „Duško Vasiljević“, refernta pod imenom „Rade Đurović“ i načelnika službe pod imenom „Dejan Ćentić“, uz navodni pečat Ministarstva odbrane Srbije.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *