UŽASNE SCENE U TUZLI: U dvorištu osnovne škole “Miladije” pretučen djed koji je došao po unuka

author
1 minute, 5 seconds Read

Udvorištu tuzlanske osnovne škole “Miladije” danas se dogodio incident u kojem je povrede zadobio 65-godišnji djed koji je došao po unuka, učenika te škole.

Kako tvrde očevici, djeda je napao mladić koji je poznat policiji i zbog konzumacije narkotika. Napad se dogodio pred školarcima.

U ovoj školi ne postoji videonadzor niti zaštitari. Djed je zadobio više povreda i zbrinut je u UKC Tuzla.

“Pacijent inicijala S.A.(1958.) obrađen je na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju te upućen na dodatnu dijagnostiku na Kliniku za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla”, navela je Ersija Aščerić Mujedinović, portparolka UKC Tuzla.

Policija se još nije oglasila o ovom slučaju.

U južnom dijelu grada nalaze se romska naselja. U Mjesnoj zajednici Kreka nalaze se romska naselja Krojčica 1, Krojčica 2, Krojčica 3 i Miladije, u Mjesnoj zajednici Mosnik romska naselja Crvene Njive, Kalebići, Mosnik i Mušinac, u Mjesnoj zajednici Mejdan romsko naselje Mosnički Potok, u Mjesnoj zajednici Centar romska naselja Borić i Kojšino, u jugoistočnom dijelu grada romsko naselje Ši Selo, u istočnom dijelu grada romsko naselje Slavinovići, do 1991. Šićki Brod koji ima romsko naselje bio je dio Tuzle, dok danas u urbanom dijelu Tuzle nema posebno izdvojenih romskih naselja.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *