Najnovije informacije o stanju male lavice nađene u Subotici

author
1 minute, 6 seconds Read

Mala lavica koja je u četvrtak primljena u Zoološki vrt Palić nakon što je pronađena na Čantavirskom putu kod Subotice u veoma lošem stanju, već četvrti dan je kritično i veterinari se bore za njen život, saopšteno je na Fejsbuk stranici Zoo vrta.

„Odmah po prijemu videli su se sledeći problemi – loša krvna slika, upale u organizmu, anemija, bila je puna parazita, ispod repa je imala ranu koja je već inficirana i očigledno je bila u bolovima“, navodi se u saopštenju.

Lavica je odmah pregledana (ultrazvuk, laboratorijski pregledi krvi i uree, testovi) i primila je veterinarsku terapiju (infuziju, vitamine, različite vrste injekcija za jačanje, protiv bolova i protiv upala).

„Po reakciji na meso, deluje da nikada ranije nije dobijala meso kao hranu. Posle date terapije, počela je sama da jede, ali deluje da creva i želudac nisu u stanju da vare tj. prerade hranu i nema stolicu. U ovoj generalno lošoj situaciji može da se desi da i drugi organi otkažu, kao što su bubrezi i jetra“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su rendgenski snimci pokazali da lavica ima i slomljenu butnu kost na levoj nozi, a na desnoj nozi delimični prelom, pa je uprkos opasnosti od uvođenja u anesteziju, jutros operisana.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *