NOVA PRAVILA U “ZVEZDAMA GRANDA”: Saša Popović objasnio sve, pa otkrio da žiri neće smjeti puno da priča

author
2 minutes, 8 seconds Read

Fanovi šoua “Zvezde Granda” s nestrpljenjem su čekali početak nove sezone, koja je startovala večeras.

Prije nekoliko dana, na snimanju prve emisije nove, 17. po redu sezone, idejni tvorac takmičenja Saša Popović otkrio je nova pravila istog.

Uvedena su nova pravila koja će sigurno promeniti tok i dinamiku takmičenja, a Popović je na samom početku emisije objasnio gledaocima kako će od sada izgledati Zvezde Granda.

Ja sam super i jedva sam čekao da krenemo sa novom sezonom, sedamnaestom po redu. S obzirom na to da smo prve audicije krenuli 2003. godine, znači da je sada dvadeset godina “Zvezda Granda”. Sada slede nova pravila koja nikada nisu bila za ovih dvadeset godina. Objasniću brzo, ali će gledaoci već ukapirati sami posle prvog, drugog para. Ove godine imamo izabrane kandidate, to su oni koj su se već takmičili, ali nikada nisu došli do finala. Njih ima 32, dakle to su izabrani kandidati i svaki od mentora po 4 kandidata, dva muška, dva ženska. Dva su sami birali, dok su druga dva dobili od produkcije. Tim kandidatima će se suprotstaviti izazivači, a njih ima 96. Zapravo 48 muškaraca i isto toliko djevojaka – rekao je Sale na samom početku i dodao:

Ono što je bitno je da muškarci mogu da izazivaju samo muškarce, a djevojke su protiv djevojaka. Što se tiče ocjenjivanja, svaki član žirija može da glasa samo za jednog. Imamo izabranog i izazivača i taj koji pobedi ostaje u emisiji, a onaj koji je izgubio ide u baraž. Ono što je takođe novina je da svaki član žirija može da priča samo 30 sekundi. I da, svaki mentor će u svakoj emisiji sedeti na drugoj poziciji, a to određuje taster.

Izazivač i izazvani bore se za opstanak u takmičenju, a Saša je otkrio da on u jednom trenutku može da izjednači broj glasova i da mentora dovede u mogućnost da bira između dva pjevača.

– Novi kandidat, tj. izazivač je ovim tasterom izabrao kandidata pod brojem 7, Cecinog kandidata i jedan od ova dva takmičara će ostati kao izabran a drugi ide u baraž i u nekim sljedećim emisijima može da bude izazivač. Rezultat, kao što sam rekao još na početku, glasa se isključivo za jedno kandidata nakon pjevanja. Samo u slučaju ako je rezultat 4 prema 4 ja mogu svojim tasterom da izjednačim i tako dam mentoru mogućnost da odredi ko ostaje, a ko ide u baraž – objasnio je Saša.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *