SNIMLJENA VELIKA KOLONA BORBENIH VOZILA VOJSKE SRBIJE! Kreće se iz pravca Kraljeva ka jugu Srbije

author
1 minute, 27 seconds Read

Velika kolona borbenih vozila Vojske Srbije viđena je danas na putu Kraljevo-Raška. Reporter Kurira snimio je pokret kolone borbenih vozila Vojske Srbije koji se kreće iz pravca Kraljeva ka Raški. Kako se vidi na snimku, kolona u kojoj se nalaze vojna vozila, veoma je duga.

Kraljevo, grad na tri rijeke, Ibru, Zapadnoj Moravi i Ribnici, u središnjem dijelu Srbije, prema posljednjem popisu pučanstva iz 2011. godine, imalo je 64.175 stanovnika, dok je istoimena općina Kraljevo imala 124.554 stanovnika. Područje Grada Kraljeva čine naselje Kraljevo te još 15 manjih naselja, Adrani, Čibukovac, Grdica, Jarčujak, Konarevo, Mataruge, Mataruška Banja, Metikoš, Ratina, Ribnica, Vitanovac, Vrba, Zaklopača i Žiča.

Gradski grb sastoji se od sedam kruna koje simboliziraju krunidbu sedam kraljeva u manastiru Žiča, koji se nalazi na 5 km od centra grada. Kraljevo je administrativni, gospodarski, sportski i kulturni centar uže Srbije, a također i raskrižje važnih magistralnih pravaca. Vojna zrakoplovna luka Lađevci bi uskoro trebala postati i civilna zrakoplovna luka, čime bi Kraljevo dobilo primjerenu zračnu vezu sa svijetom.

U Kraljevu je šport vrlo razvijen, KK Sloga i KK Mašinac su klubovi I košarkaške lige, čime je Kraljevo postalo jedini grad, osim Beograda, i Novog Sada koji ima 2 prvoligaša u najtrofejnijem srpskom športu. Odbojkaški klub “Ribnica” (nazvan po istoimenom dijelu grada) standardno je u I ligi.Kraljevo posjeduje i jedini pravi autodrom za utrke na kružnim stazama u Srbiji, Autodrom Beranovac gdje se tijekom sezone održavaju natjecanja u auto i moto športu. U blizini je i motocross staza Metikoši.U Kraljevu i okolici ima mnogo kulturno povjesnih spomenika: Gospodar Vasin konak (u posjedu SPC), Manastiri Žiča, Studenica, srednjovjekovni grad Maglič.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *