Neugodan momenat: Erdoan pitao Ilona Maska gdje mu je supruga, reakcija nasmijala mnoge

author
1 minute, 42 seconds Read

Erdoan je zatražio od tehnološkog milijardera da izgradi novu Teslinu fabriku u Turskoj i izrazio je interes da “SpaceX” radi sa svemirskim programom Ilon Mask (Elon Musk) se sastao sa Redžepom Tajipom Erdoanom (Recepom Tayyipom Erdoganom) u Njujorku gdje je turski predsjednik prisustvovao sastanku Generalne skupštine UN-a, međutim, jedan video koji kruži mrežama pokazuje zanimljivu scenu kada Erdoan upita milijardera gdje mu je supruga. Erdoan je zatražio od tehnološkog milijardera da izgradi novu Teslinu fabriku u Turskoj i izrazio je interes da “SpaceX” radi sa svemirskim programom zemlje, kao i da koordinira umjetnu inteligenciju i satelitsku internet uslugu Starlink.

Naime, Erdoan je pitao poduzetnika “Gdje vam je supruga?”, na šta je Mask relativno zbunjeno odgovorio. Prvo je nakon duge pauze i razgledanja po prostoriji rekao da se nalazi u San Francisku, a zatim je dodao da su rastavljeni. Ipak, Erdoanova reakcija je ta koja je ostavila utisak na gledatelje. Svakako, njihov razgovor je završio prilično dobro, a Erdoan se čak i zabavljao sa Maskovim sinom.

Elon Reeve Musk (Pretoria, 28. lipnja 1971.) je kanadsko-američki investitor, inženjer[3] i izumitelj, osnivač, CEO i CTO kompanije SpaceX, suosnivač,[9] izvršni direktor i arhitekt proizvoda Tesla Inc.; supredsjedatelj OpenAI-ja; osnivač i glavni izvršni direktor Neuralinka i osnivač The Boring Company (2016). Musk je također suosnivač i bivši predsjednik SolarCityja, suosnivač Zip2 i osnivač X.coma, koji se s Confinityjem spojio u PayPal. Od listopada 2017. Muskovo bogatstvo se procjenjuje na neto iznos od 20,8 milijardi dolara, čime je u 2017. prema Forbes 400 postao 21. najbogatija osoba u Americi. Od ožujka 2016., on je na popisu Forbesa kao 80. najbogatija osoba na svijetu.[15] U prosincu 2016., Musk je bio na 21. mjestu na Forbeseovom popisu najmoćnijih ljudi na svijetu.

Musk je izjavio da se ciljevi SolarCitya, Tesle i SpaceX-a okreću oko njegove vizije da mijenjaju svijet i čovječanstvo. Njegovi ciljevi uključuje smanjenje globalnog zatopljenja kroz održivu proizvodnju i potrošnju energije i smanjenje “rizika ljudskog istrebljenja” širenjem ljudske rase na druge planete[18] uspostavom ljudske kolonije na Marsu.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *