DENIS BEĆIROVIĆ, ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH: “Zlotvori koji su od 1992. do 1996. godine ubijali djecu Sarajeva, starice, žene, građane i građanke Sarajeva ne razlikuju se suštinski od…”

author
1 minute, 41 seconds Read

Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, brojne delegacije jutros su položile cvijeće na spomenik Vječna vatra, u centru grada. Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović izjavio je danas da će Sarajevo i BiH iz godine u godinu biti sve jači, te da su oni koji nasrću na BiH osuđeni na propast i da sigurno, prije ili kasnije, idu na “smetljište historije”. Nakon što je položio cvijeće na spomenik Vječna vatra u Sarajevu, Bećirović je građanima i građankama glavnog grada BiH čestitao 6. april, Dan grada.  Sarajevo je 6. aprila 1945. godine oslobođeno od nacifašizma, a 5. i 6. aprila 1992. godine počela je opsada Sarajeva. Zlotvori koji su od 1992. do 1996. godine ubijali djecu Sarajeva, starice, žene, građane i građanke Sarajeva ne razlikuju se suštinski od zlotvora iz Drugog svjetskog rata. Ideja Sarajeva je pobijedila, ideja BiH je pobijedila, ideja zajedničkog života je pobijedila – istakao je Bećirović. Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, brojne delegacije jutros su položile cvijeće na spomenik Vječna vatra, u centru grada.

Dr. Denis Bećirović (Tuzla, 28. studenog 1975.), bosanskohercegovački političar i povjesničar, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDP-a BiH. Prethodno je bio član Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u periodu od 2019. godine do 2022. godine.

Bećirović je rođen u Tuzli. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, kao i Filozofski fakultet 1998. godine. Postdiplomski studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu završio je od 2000. do 2002. godine. Magistrirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu 2004. godine i stekao zvanje magistra historijskih nauka. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu 2010. godine i stekao zvanje doktora historijskih nauka.

Autor je četiri knjige i više od 40 izvornih naučnih i stručnih radova u raznim naučnim časopisima u zemlji i inozemstvu. Aktivno je participirao u zemlji i inozemstvu na brojnim naučnim konferencijama iz historiografije i drugih društvenih nauka.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *