Izetbegović relativizirao prekršaj Zildžića: Otac je četvero djece, nadam se da će vlasti u Srbiji imati sluha i pustiti ga

author
1 minute, 19 seconds Read

Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, na BHRT-u je prokomentarisao skandal u kojem je centralna figura član njegove stranke i miljenik, Salko Zildžić. Prvo je govorio o iskaznici OSA-e koja je pronađena kod Zildžića.

Izetbegović je kazao da je advokat gospodina Zildžića tvrdio da BIA nije tvrdila da je pronašla iskaznicu OSA-e kod Zildžića. Također, istaknuo je da Mehmedagić, “koji je očito povezan s ovim slučajem, tvrdi da nikada nije izdao takav dokument.” Izetbegović je izrazio nadu da će Zildžić biti oslobođen i da će otkriti što se tačno dogodilo.

Na pitanje zašto je Zildžić posjedovao pištolj, Izetbegović je odgovorio da smatra kako Zildžić sebi i svojoj porodici nije trebao prirediti ovaj skandal te da su kazne za takve situacije visoke. Nada se da će mu se pružiti podršku kako bi se izvukao iz ovog problema, posebno ističući Zildžićevu poziciju kao parlamentarca i oca četvero djece. Izetbegović se nada da će vlasti u Srbiji razmotriti ovu situaciju i pustiti Zildžića.

Također je istakao da SDA već pruža pomoć Zildžiću i njegovoj porodici te da su krenuli u potragu za odgovarajućim advokatom. Izetbegović nije mogao predvidjeti ishod situacije, ali je naglasio da Zildžić nije osuđivan i da, ako je napravio pogrešku, možda nije bio svjestan posljedica.

Na kraju je Izetbegović dodao da bi bilo dobro za odnose između Bosne i Hercegovine i Srbije da se slučaj Zildžić razriješi “pozitivno.”

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *