VLASNIK FIRME IZ BIH SKRATIO ŽENAMA RADNO VRIJEME: ŽELIM DA VIŠE VREMENA PROVEDU S DJECOM!

author
2 minutes, 23 seconds Read

Naša ideja proizašla je iz želje da ženama pružimo priliku da kvalitetnije provode vrijeme sa svojim najdražima. To nam je omogućila spoznaja da sve potrebne zadatke možemo obaviti unutar sedmosatnog radnog dana.U CPU-u, kockarnici, žene svaki dan izražavaju svoju proslavu 8. ožujka.Hana Perviz i njezina grupa od pet suradnika rade u smjeni od sedam sati dnevno, dok ih je prije bilo osam. Unatoč smanjenju broja zaposlenih, oni primaju jednaku plaću i imaju pravo na slobodne vikende, beneficije i plaćeni dopust.Tijekom svoje karijere stjecao sam iskustvo u raznim tvrtkama i često sam imao dodatne sate. Međutim, nijedan od njih se ne može usporediti s CPU-om u Bosni i Hercegovini. Kao ženi, majci i supruzi, čak i dodatni sat rada za mene ima veliku vrijednost.

Odlazak zaposlenika neizbježan je izazov s kojim se svaka tvrtka susreće. Međutim, još nismo iskusili nikakav gubitak radne snage, bilo lokalno ili međunarodno. Naša tvrtka implementirala je jedinstveni pristup za rješavanje potreba zaposlenih majki. Skraćivanjem radnog vremena na sedam, ženama pružamo više vremena za obitelj i djecu. Žene se u svakodnevnom životu susreću s brojnim obavezama, a ova inicijativa ima za cilj ublažiti neke od pritisaka s kojima se suočavaju. Nažalost, ne mogu kontrolirati postupke drugih poslodavaca, pa tako ni onog kod kojeg radi moja supruga. Često radi do kasno, što negativno utječe na naš obiteljski život. Unatoč tome, pozitivan primjer naše tvrtke može potaknuti druge da slijede isti primjer i ulože napore kako bi poboljšali ravnotežu između poslovnog i privatnog života svojih zaposlenika. Kapić poziva i ostale poslodavce da pokušaju svojim zaposlenicima olakšati usklađivanje profesionalnih i osobnih obaveza.

Bišćanska Hana Perviz, koja radi u CPU-u i bavi se prodajom informatičke opreme, objašnjava kako imati dvogodišnje dijete znači da je i jedan sat slobodnog vremena vrijedan. Iako neki možda ne vide važnost samo jednog sata, on njoj i njezinoj obitelji mnogo znači.Za žene, upravljanje obiteljskim obavezama, odgajanje djece i ispunjavanje drugih obveza, dok istovremeno rade na poslu, može biti zastrašujući izazov. Međutim, priča Avaz Emina otkriva da je moguće pronaći balans između ovih raznih obaveza, omogućiti više vremena i lakoću u žongliranju.

Još nitko u Bosni i Hercegovini nije predložio ideju da se standardni radni tjedan od 40 sati smanji na 35 sati bez smanjenja dobiti. No, na to se odlučio Dženan Kapić, privatni vlasnik kockarnice. Prema Kapićevim riječima, ova će odluka ići na korist i zaposlenicima i tvrtki.

Isti tretman imaju svi zaposlenici. Osim manje radnih sati za žene, svi radnici imaju po dva slobodna dana tjedno, regres, godišnji odmor zakonom propisan.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *