OBOGATIO SE U SRBIJI, A ČISTIO BAZENE U NEMAČKOJ! Velika ispovest Žike Jakšića, preživeo BANKROT – Upao sam u DEPRESIJU!

author
2 minutes, 12 seconds Read

Danas se može pohvaliti uspešnom i ozbiljnom karijerom, kao i vrlo lagodnim životom, ali tokom mladosti nije se libio da zasuče rukave i da radi i ne tako primamljive poslove. Pre nego što je uplovio u svet estrade, Žika se oprobao u nekoliko profesija, ali i bankrotirao i borio se sa depresijom o čemu danas bez problema govori. “Nisam se libio da radim bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Nemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao. Nije mi išao nemački i ja uzmem knjigu i jedno tri meseca svaki dan sam učio jezik dok nisam progovoro. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu. Meni je 1993. godine žena bila trudna, nije se sviralo, šta ću da radim moram da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona. Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Nemačkoj do farbike, i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona jer po ceo dan samo pakuješ bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio”, istakao je Žika, koji i danas danas i te kako voli da se lati mikrofona.

Žika Jakšić nije oduvek imao lep i lagodan život, a nikada se nije stideo svoje prošlosti, kao ni poslova koje je radio da bi sastavio kraj sa krajem.Jedan od najpoznatijih lica “Grand” produkcije, producent i voditelj Žika Jakšić u mladosti je živeo na relaciji Srbija – Nemačka, a u svojim intervjuima često je isticao da je tamo radio kao spasilac na bazenu i čistač.Svojevremeno je govorio i o restoranu koji je otvorio, ali i bankrotu:

“Međutim, đavo mi nije dao mira te sam poželeo da otvorim restoran. Budući da nije isto biti gost i vlasnik koji na plati ima desetinu ljudi ubrzo sam bankrotirao. Usledio je najteži period u mom životu. Čini mi se da mi je tako teško bilo jedino kada su mi roditelji preminuli. Istovremeno sa propadanjem ugostiteljskog projekta, raspao se i bend, a ubrzo i moj brak. Srušio mi se ceo svet. Upao sam u depresiju i taman kada je krenulo da me savladava očajanje pročitao sam knjigu ‘Alhemičar’ Paola Koelja i shvatio da se sve u životu događa sa razlogom što se kasnije ispostavilo i kao istinito, jer da sam postao veliki gazda restorana ne bih napravio uspeh sa Zvezdama Granda i sve posle što je sledilo”, zaključio je on.

 

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *