Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

ŽENA KOJA NE VOLI SUPRUGA ponaša se upravo ovako: Nepremostiva prepreka bračnoj sreći

author
3 minutes, 52 seconds Read

Veoma puno ima nesretnih muževa koji imaju raznih problema sa suprugama. Ali usprkos raznolikosti bračnih problema koji se mogu pojaviti, postoje neke pritužbe koje su raširene i uobičajene. A ako niste oprezni, jedan ili više ovih kamena spoticanja u vezi mogli bi dovesti do nepremostivih prepreka bračnoj sreći. S druge strane, dobra vijest je da postoje načini da shvatite i prevladate potencijalne probleme prije nego prouzrokuju trajnu štetu. Ovo je osam najčešćih pritužbi koje nesretni muževi upućuju svojim ženama:

1. Uvijek djeluje mrzovoljno
Kada razgovara sa suprugom, ton njenog glasa je pun negativnosti, prizira i kritike. Ako on pokuša da izrazi zabrinutost ili pritužbu u vezi s brakom, ona ustaje u bijesnu odbranu i baca krivicu natrag na njega umjesto da ga sasluša.

2. Stalno zanovjeta i upravlja
Kad muž ima slobodan trenutak, ona ‘nasrne’ na njega i naredi mu da nešto popravi po kući. Ako izađe s prijateljima, ona mu bez prestanka šalje poruke s pitanjem kada će se vratiti.

3. ‘Zabranjuje’ njegovo nabacivanje
Ako joj koketno namigne, ona će zakolutati očima. Ako posegne za njom u krevetu, ona će mu okrenuti leđa. Ako se u tim rijetkim prilikama i prepusti i pose*sa, uglavnom leži i bulji u strop, čekajući da sve bude gotovo.

4. Prestaje da brine o sebi
Bilo da je prestala sa vježbom ili se prepustila i izgubila energiju i entuzijazam za život, žena koja se osjeća neprivlačno često se povlači, emocionalno i fizički, iz svog braka.

5. Biti ‘mama’ joj je glavna osobina ličnosti
Više se ponaša kao ‘mama’ u svim situacijama, pa i na romantičnoj večeri s mužem. Samo imajte na umu da brak koji je zasnovan na njenom ponašanju prema partneru kao prema djetetu često se uopšte ne ojseća kao brak, to je ‘vrtić’.

6. Ona je alfa roditelj
Kao vođa roditeljskog čopora, ona odmah ‘loše’ reaguje na muža svaki put kad pokuša biti tata ili roditelj svojoj djeci na način na koji smatra prikladnim. Kao rezultat toga, ona lišava djecu očeve brige i stege te zabija klin između sebe i muža.

7. Nije zahvalna
Bez obzira na to je li suprug napravio velike prekovremene sate na poslu ili je proveo cijeli dugi vikend gradeći dvorišnu terasu koju ona želi, ona njegove napore uzima zdravo za gotovo i ne uspijeva pokazati zahvalnost za bilo što što on učini za nju ili porodicu.

8. Ona nema svoje interese
Ona nema nikakvih interesa ni hobija izvan braka ili doma. To je čini ‘predvidljivom’ i ‘dosadnim’ društvom koje retko kad ima nešto zanimljivo da razgovora.

Pažljivo razmislite o odgovorima na ova četiri pitanja:

Kako možete uneti više pozitivnosti i romantike u svoj brak?
Kako možete učiniti da se muž oseća cenjenijim i poželjnijim?
Kako ga možete izgraditi kao kompetentnog roditelja punog ljubavi?

Kako ga možeš usrećiti?
Vjerovali ili ne, rad na usrećivanju supruga najsigurniji je način da ga motivišete da i on usreći vas. Ponašanje puno ljubavi i uvažavanja privlači identično ponašanje i druge strane – puno ljubavi i uvažavanja. Pozitivnost i entuzijazam privlače – pozitivnost i entuzijazam. Zabava i ljubav privlače – zabavu i ljubav, piše YourTango.

Ljubav može opisivati snažan osjećaj kao zadovoljavanje osnovnih emocionalnih potreba, pruža najintenzivniji osjećaj bliskosti.

U govoru obično označava međuljudsku ljubav, no ona može označavati ljubav prema državi, cilju, športu itd. Međuljudska ljubav je odnos između dvije osobe veći od same naklonosti jedne prema drugoj, te je usko vezana s međuljudskim odnosima (ljubav između članova obitelji, prijatelja…). Neuzvraćena ljubav se odnosi na one osjećaje ljubavi koji nisu uzvraćeni. Isto tako postoje mnogi psihološki poremećaji kao što je erotomanija.

Klasična podjela ljubavi
philia – prijateljska ljubav, ljubav koja drugome želi dobro, ljubav kojom drugome želimo pomoći, temelj je svakog zajedništva
eros – ljubav koja je obilježena čežnjom za onim što se ljubi. To je ljubav usmjerena prema osjetilnome svijetu (vid, dodir, okus…). Eros je i ljubav prema samoj ideji ljepote – rođenje duše u ljepoti i dobroti.
agape – ideal ljubavi, uključuje milosrdnost, zauzimanje i brigu za bližnje. Krajnji smisao te ljubavi je potpuno se posvetiti dobru drugih po cijenu vlastitoga života. Ova vrsta ljubavi nadilazi prijateljsku i erotičnu ljubav.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *