Izmislili bolest, cijela im država skupljala novac za liječenje, oni kupili “golfa 7”

author
1 minute, 5 seconds Read

Riječ je o poznatom slučaju iz 2018. godine u kojem je Doris pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta. Dvojac je izmislio da Robert boluje od leukemije i da mu treba 770.000 kuna za presađivanje koštane srži. Na tu priču nasjele su stotine ljudi, preduzeća i ustanova u Hrvatskoj. Novac je uplatio i poznati nogometaš Vedran Ćorluka, ukupno 35.000 kuna, Zlatko Dalić se pridružio s 3.000 kuna, a bili su tu i Marko Grubnić, te druge poznate osobe i privrednici.

Protiv Roberta Matalina (37) i njegove djevojke Doris Gregorine (22) iz Dubravice, na granici Hrvatske sa Mađarskom, podignuta je optužnica koja ih tereti da su lažima o Robertovoj bolesti od ljudi izvukli veliki novac.

Istraga je pokazala kako su ukupno prikupili oko 31.000 eura te tim novcem kupili novi automobil – “VW golf 7”, piše Danica. otvrdio je to vijećnik u njihovoj Općini Dubravica. On ih je na benzinskoj zatekao s tim automobilom i zaključio da “oni nigdje ne rade i to su sigurno kupili od novca iz humanitarne pomoći”. Tako se klupko počelo odmotavati. Ovih je dana protiv prevarantskog dvojca podignuta optužnica. Robert i Doris tokom istrage su se branili šutnjom. Dokaže li im se krivnja, sav novac morat će vratiti uplatiteljima kojih ima gotovo hiljadu.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *