Održani još jedni protesti podrške Dodiku, malobrojni učesnici na 30 minuta blokirali puteve

author
1 minute, 6 seconds Read

U mjestu Filipovići koje se nalazi između Foče u RS-u i Foče u FBiH organizirani su protesti pod nazivom “Granica postoji” u znak podrške Miloradu Dodiku ili kako organizatori ističu “institucijama Republike Srpske”.

Malobrojni učesnici skupa među kojima su i visoki zvaničnici SNSD-a Staša Košarac, ministar vanjskih poslova i ekonomske trgovine BiH te načelnik općine Foča Milan Vukadinović razvili su srpsku zastavu dugu 50 metara.

Blokada putne komunikacije trajala je oko pola sata, a saobraćaj iz pravca Goražda je preusmjeren preko Cvilina. Građani su putem društvenih mreža izražavali negodovanje zbog blokade puteva.

Skup koji je, zbog muzike. više ličio na lokalni teferič, prošao je bez incidenata, a u općini Foča u FBiH pojačano je prisustvo pripadnika Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su bili pripravni zbog napete situacije koju je uzrokovala sama organizacija ovakvog događaja.

Organizacijom protesta koji su danas održani i u Ribniku, prošlog petka u Vlasenici i Oštroj Luci, a nedavno u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparima i Nevesinju zbog optužnice protiv Milorada Dodika pred Sudom Bosne i Hercegovine dodatno se usložnjava i čini napetom politička situacija u zemlji te pokušava izvršiti pritisak na pravosudne institucije.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *