Ako ste registraciju za vozilo od 81 kw plaćali 535 KM, sada će biti skuplja za 18 KM

author
0 minutes, 57 seconds Read

Nakon informacije da je došlo do poskupljenja registracije vozila u FBiH, zatražili smo pojašnjenje od dipl. inženjera saobraćaja, Asmira Mujanovića, savjetnika u Sarajevo osiguranje, da nam pojasni novu odluku, te kada će nove cijene stupiti na snagu i da li će zaista doći do poskupljenja od 100 KM, kako je najavljeno.

“Nije došlo do poskupljenja registracije, ali jeste do promjene u cijeni osiguranja. Bez obzira o kojem stupnju se radi. Osiguranje će sada biti skuplje za 6%. I polisa je skuplja za 6%.”, kazao je Mujanović za portal NEON Televizije.

Mujanović je izdvojio i jedan primjer:

“Vozilo 81 kw, 1560 cm, 2016 godište, registracija je bila 535 KM sa procentom od 50% polise. Sada je osiguranje skuplje za 6%, te će isto u ovom primjeru biti skuplje za 18 KM. Što znači da će ukupna registracija ovog vozila po novoj cijeni biti 553 KM.”

Do promjene cijena došlo je izmjenom odluke o načinu utvrđivanja tarife premije i cjenovnika za osiguranje vlasnika vozila od odgovornosti za štetu uzrokovanu trećim licima, a nove cijene u poslovnici Sarajevo osiguranje Kalesija primjenjivat će se od ponedjeljka kada Odluka stupa na snagu.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *