U toku istraga: Pojedine osobe dovoze se u vezu sa odavanjem informacija o lokaciji Nizame Hećimović

author
1 minute, 4 seconds Read

Jeziva je činjenica da je svirepi ubica sve objavio na društvenoj mreži Instagram.Nadležni su još jučer odlučili poduzeti prvi korak u vidu poduzimanja adekvatnih koraka u procesuiranju osoba koji su na društvenim mrežama podržale ubicu i veličale njegove postupke.Prema informacijama sa kojima raspolaže Tuzlanski.ba, Tužilaštvo Tuzlanskog kantona skupa sa Ministarstvom unutrašnjih poslova TK, pokrenulo je i nove istražne aktivnosti.

Naime u toku je provjera službenika MUP-a TK. Postoje indicije da se jedna pripadnica MUP-a TK dovodi u vezu sa otkrivanjem lokacije trostrukom ubici Nerminu Sulejmanoviću gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović koju je brutalno prebio, zatim i likvidirao.Detaljnije informacije nisu poznate za javnost, do okončanja istražnih radnji.Sestra svirepo ubijene djevojke, Emina Buljubašić, oglasila se i na društvenim mrežama u kojima direktno proziva i poziva institucije na odgovornost:

“Nije moju Nizamu ubio samo Nermin. Nije to uradio samo metkom. Ubio je on život u njoj i ranije. Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja koja je odbila prijedlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP-a Gradačac koji su mu rekli s kojeg broja je prijavljeno nasilje u porodici”, navodi se.

 

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *