Znate li čemu služi ladica ispod pećnice? Ovo je prava namjena

author
1 minute, 41 seconds Read

Većina ljudi u ladici ispod pećnice drži kalupe, posude, papir za pečenje i druge kuhinjske potrepštine. Međutim, to nije bila namjena za koju su je predvidjeli dizajneri pećnice.

Ispostavilo se da je ponekad dosadna funkcija zapravo svrhovita i može održati večeru toplom ako čekate goste koji kasnije – rekao je TikToker u videu.Za električne pećnice ova se ladica može koristiti kao grijač, dok se plinski štednjaci mogu dovoljno zagrijati da se u ladici mogu peći namirnice. Usto, poslužit će za dobivanje primamljive boje na vrhu pečenog mesa i sira ili za tostiranje kriški kruha s češnjakom. Možete je koristiti čak za pečenje domaćih nachosa.Isto tako, topla ladica ispod pećnice odlična je za dizanje tijesta za kruh budući da će topli prostor brže aktivirati kvasac. Sve što trebate učiniti je zagrijati pećnicu sa 140 na 230 stupnjeva i zatim tijesto staviti na dno dok se ne udvostruči, prenosi The Sun.

Naravno, svaki kuhar također može koristiti ladicu za pohranu, jer je savršene veličine za limove, kalupe za muffine i kalupe za torte. Mnogi pojedinci za brzo zagrijavanje i pripremu jela radije će ipak koristiti mikrovalnu pećnicu.No ono što možda niste znali, jest činjenica da mikrovalne pećnice također imaju način kuhanja koji vam može uštedjeti sate pripreme hrane.Primjerice, ako gulite puno češnjaka, kako biste uštedjeli na vremenu prilikom čišćenja, jednostavno ubacite sav češnjak na 20 sekundi u mikrovalnu i sam će ispasti iz kore bez potrebe da je čistite. Na taj način možete očistiti cijele glavice, bez potrebe razdvajanja režnjeva.Još jedan koristan trik – u mikrovalnoj pećnici možete sušiti svježe začinsko bilje. Da biste to učinili, stavite začinsko bilje u mikrovalnu pećnicu na intervale od 30 sekundi dok ne postigne željenu razinu suhoće.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *