Napala me kako sam se ugojila kao slon…

author
1 minute, 16 seconds Read

Juče došla neka “familija” da zove na svadbu. Nismo se videli poslednjih 5 godina i sad došli da zovu. Ja sam se u poslednje tri godine dosta ugojila. Tetka je sa vrata rekla

JUU KAKO SI SE UGOJILA, KAKO TO IZGLEDAŠ KAO SLON? Ja u neverici da neko može da bude toliko bezobrazan,

kažem da izgledam odlično. Žao mi oca jer mu je to jedina preostala familija sa bakine strane inače bi dobila po nosu da nauči da ga ne gura gde mu nije mesto.

Odrasla sam u porodici gde je akademski uspeh izuzetno važan. Gde je geslo ,,radi kako treba, do maksimuma ili nemoj raditi uopšte” podrazumevano za sve. Od mene se očekuje da postanem četvrta generacija doktora nauka. Od 2020. to ne želim, ali sam u procesu pisanja disertacije i jednostavno ne bi imalo smisla da sve to propadne u bezdan. Zato ću to završiti. Međutim, apsolutno vidim kako se moj život kreće u smeru gde ništa od toga neće biti važno. Nisam tip osobe koji bi otišao na Durmitor da čuva ovce. Ali bih potražila način da normalno živim od držanja nekih kurseva, pomaganja ljudima kroz to, nekoliko sati svakog dana. I ostalo vreme da bude za mene, za život… Bez reči o ičemu akademskom ili bilo kakvom biznisu. Bez pritisaka i rokova. Doživela sam ,,sagorevanje” mnogo puta i nakon ovoga to sebi više neću da radim.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *