HRABRO SRCE DOKTORKE ALME (26) NIJE IZDRŽALO Preminula i drugarica Azre Spahić, na pešačkom prelazu ih pokosio pijani vozač Armin Berberović

author
1 minute, 25 seconds Read

HRABRO SRCE DOKTORKE ALME (26) NIJE IZDRŽALO Preminula i drugarica Azre Spahić, na pešačkom prelazu ih pokosio pijani vozač Armin BerberovićPreminula je Alma Suljić (26), druga devojka koju je u petak naveče 26. maja na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario Armin Berberović.Ona je proteklih nekoliko sedmica bila u kritičnom stanju i pod budnim nadzorom ljekara na KCUS, ali kako nezvanično se saznaje, nažalost nije uspela izdržati nakon fatalnih povreda koje joj je automobilom nanio Berberović te je sinoć preminula, piše Klix.

Kako se saznaje, Alma Suljić je iz Sarajeva, a radila je u Domu zdravlja u Zenici, prenosi Srpskainfo.Kobne noći Berberović je vozilom na pešačkom prelazu, na raskrsnici ulica Dolina i Maršala Tita, udario tri osobe. Azra Spahić je preminula na mestu nesreće, a dve su odmah prevezene u bolnicu na ukazivanje pomoći.Podsetimo, Berberović je uhapšen dan nakon stravičnog događaja, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo je 22. juna uputilo zahtev Kantonalnom sudu za produženje pritvora na još dva meseca.Berberoviću je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola, brže od ograničenja i bez položenog vozačkog ispita.

U petak se navršilo sedam dana od stravične nesreće na Marindvoru u Sarajevu u kojoj je Armin Berberović (26) Mercedesom usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić.U nesreći zbog koje su građani Sarajeva istog dana izašli na proteste povrede opasne po život zadobila je Azrina kolegica. Berberoviću je određen jednomjesečni pritvor, utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola i da je Mercedesom upravljao pod zabranom jer mu je oduzeta vozačka dozvola.

Najgledanije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *