ĐACI U SRBIJI PONAVLJAJU OVO JEZIVO PITANJE POSLIJE MASAKRA: Škole Se Za Noć Promijenile Nakon Tragedije

Predsjednica Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije Jasna Janković, za Telegraf.rs tvrdi da se niko još nije osvjestio od užasnog događaja. Neko je voljan da priča, dok drugi razgovor izbjegavaju, ipak, jedno je sigurno, strah je ogroman. Mi još nismo osvestili taj događaj, nismo se suočili ni sa događajem a kamoli sa posledicama. Još uvek pričamo o tome u smislu da se desilo nešto što smo mislili da nikada neće, ali posledica još uvek nismo svesni. Ja sam sigurna da će posledice biti strašne u smislu velikog straha dece, roditelja ali i zaposlenih u školama. Moramo nešto da preduzmemo za njihovu bezbednost – apeluje sagovornica.

Home Nekategorisano ĐACI U SRBIJI PONAVLJAJU OVO JEZIVO PITANJE POSLIJE MASAKRA: Škole se za noć promijenile nakon tragedije Strah, tišina, i bol. Ovim riječima najbolje bi se opisalo stanje u školama širom Srbije nakon ogromne tragedije koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru. Sama atmosfera potvrđuje da se sve preko noći promenilo, a nastavnici tvrde da su se susreli sa pitanjima na koja nikada ne bi ni pomislili da će morati da smisle odgovor.

Ona dodaje da je sada najbitnije pružiti podršku djeci. Ima vremena za učenje biologije, kaže, trenutno su neke druge stvari mnogo bitnije i upravo će ti razgovori ostaviti najveći utisak na đake. Sa đacima smo razgovarali koliko su oni želeli. Imate čitava odeljenja koja su želela da razgovaraju, i odeljenja koja su htela da vežbaju matematiku. Imate pojedinačno učenike koji vam prilaze i pričaju sa vama, a ima i onih koji nisu. Još nismo svesni svega. Moje kolege sada više rade na smanjivanju stresa i tenzija kod dece nego na predmetima. Ima vremena da se uči biologija, ali u kom stanju će biti deca psihički, to je veći problem. Kada uđete u odeljenje od 30 đaka, ne možete da očekujete da će se svi osećasti isto – priča Jasna.

Loading