‘PALI KUĆU, BJEŽI’! Na tavanu otkrio zastrašujuću grdosiju: ‘Dio ih je preživio i napadali me kad bih se približio’

Zateknete li na svome tavanu ogromnu masu, za koju je očito da je neka vrsta gnijezda, ali niste sigurni kakvo gnijezdo, najbolje da je ne dirate.Takvu pametnu odluku donijela je jedna osoba iz Osijeka, koja je uslikala veliko gnijezdo i strahujući od najgore moguće opcije, pitala na Redditu prepoznaje li netko što je posrijedi.“Jel zna netko kakvo bi ovo gnijezdo moglo biti? Sumnjam da su stršljeni”, napisao je uz objavljenu fotografiju.Komentatori su odmah potvrdili kako su posrijedi doista stršljeni pri tom ne dajući previše razloga za optimizam.“Gotovo je, pali kuću, bombaj kuću. Ja ne bi ni 1000 metara od te kuće prišao. Nikad”, rekao je jedan komentar.No, neki su davali i konkretnije savjete, ali i upozorenja. Naime, jedan od korisnika Reditta koji je također imao probleme sa stršljenima odlučio je sam riješiti problem umjesto da pozove stručnu pomoć.

“Obukao sam se u zimsku odjeću, uzeo gas masku i odijelo za rad s kamenom vunom.. znači komplet oprema, pokriven od glave do pete. U 4 ujutro (tada spavaju i navodno im treba duže vrijeme da se razbude) sam im rastavio gnijezdo i sve što sam mogao strpao u vreću i tu vreću bacio na vatru. Što se dogodilo? Dio ih je preživio i opet su se vraćali na isto mjesto, stražarili su na ulazu u tavan i napadali me kad bih se približio”, ispričao je.Srećom barem nije riječ o azijskim stršljenima, za koje jedan komentator tvrdi kako japanski radnici koji ih uklanjaju imaju klasifikaciju kao i policija koja se bavi razminiranjem.“Trebaš to vidjeti kad rade. Uspavaju ih sve i prenose negdje u prirodu. Ali dok prilaze gnijezdu je triler teški”, tvrdi čitatelj.

Neki su se i nasmijali tuđoj nesreći.“Kod lika živi valjda pola hrvatske populacije stršljena. Mi smo na tavanu imali gnijezdo koje nije bilo valjda ni 5% veličine ovog i svejedno nije bila za****ncija riješiti se toga”, poručio je jedan malo provokativniji komentar.Stršljeni su nedvojbeno opasni ukoliko napadnete gnijezdo, ali zanimljivo ubod pojedinačnog kukca ne bi trebao biti smrtonosan osim ako niste alergičan.Međutim, ukoliko je ubod u grlo ili usta treba se obavezno javiti liječniku zbog opasnosti da zbog oticanja tkiva dođe do gušenja.Iako je otrov slabiji od ostalih osa, stršljeni su veći, s većim žalcem koji dublje prodire pa zato je i puno bolniji ubod.

Loading