Vijesti

Putin je upravo podivljao: “Rusija je napadnuta, slijedi objava rata Ukrajini”

U svakom slučaju, Putin je rekao sljedeće, prenose RIA Novosti.Ono što se dogodilo u regiji Brjansk je teroristički napad. Napadači su pucali na civilni automobil, a vidjeli su da su u njemu djeca, rekao je Vladimir Putin, komentirajući navodni napad u oblasti koja graniči s Ukrajinom.Neonacisti su danas počinili još jedan teroristički čin, još jedan zločin. To su ljudi koji žele uništiti našu historiju, našu tradiciju i naš jezik, rekao je ruski predsjednik.

Zapadni analitičari proteklih dana upozoravali su kako bi Rusi mogli izvesti takozvani ‘napad pod lažnom zastavom‘

Ruski predsjednik Vladimir Putin reagirao je na navodni napad u ruskom gradu Brjansku. Prema Rusima, čije se tvrdnje ne mogu neovisno potvrditi, došlo je do napada na civilne mete u gradu Brjansku.Istovremeno valja napomenuti kako su zapadni analitičari proteklih dana upozoravali kako bi Rusi mogli izvesti takozvani “napad pod lažnom zastavom” na teritoriju Rusije kako bi skrenuli pozornost sa situacije na frontovima u Ukrajini i dodatno uvjerili rusku javnost u “ispravnost” invazije na Ukrajinu.

S druge strane, Ured ukrajinskog predsjednika u četvrtak je tvrdnje Rusije o upadu ukrajinskih “sabotera” u pogranično rusko područje nazvao “namjernom provokacijom” Moskve. Priča o saboterskoj skupini u Rusiji je klasična, namjerna provokacija. Rusija želi preplašiti svoje stanovništvo kako bi opravdala svoju invaziju na Ukrajinu, objavio je na Twitteru Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.Podoljak je dao naslutiti da je incident o kojem su javile ruske sigurnosne službe i lokalni guverner Brijanska povezan s akcijom ruskih “partizana” – militanata koji primjenjuju gerilske metode borbe.Također je rekao da “partizanski pokret u Rusiji jača i postaje sve agresivniji”.

Related Articles

Back to top button
Close