Vijesti

Prijeti mu 12 godina zatvora: Otac prodao kćerku (13) za 3.000 eura

Policija je u Brusu kod Kruševca uhapsila muškarca (44) zbog sumnje da je prodao kćerku (13) poznaniku (47) iz okoline Bojnika. Djevojčica je pronađena u Bojniku odakle ju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Otac je odmah uhapšen, a jedna patrola policije je upućena kod kupca. Kod njega u kući je zatečena prodata djevojčica, koja je predata Centru za socijalni rad, a o svemu je obaviješten i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima – napominje izvor. Bio je bahat, ponašao se kao da ništa loše nije uradio. Tvrdio je da je pošteno platio mladu i da je sasvim normalno da se djevojčice mlade udaju. Slično se ponašao i otac kad su ga privodili policajci. I on je bio bahat, govorio je da može da radi šta god hoće sa svojom kćerkom. Kod njega je pronađeno oko 1.000 eura od prodaje djevojčice i taj novac je oduzet  rekao je izvor.

Osim oca djevojčice, uhapšen je i njen kupac, pa će obojica odgovarati za krivično djelo trgovina ljudima. Obojica su od ranije poznati policiji, otac djevojčice uglavnom po nasilju, a protiv kupca djevojčice je ranije podnesena krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata glasanja.Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, ovde je riječ o ugovorenom braku.Otac djevojčice je problematičan, alkoholičar je i sklon tučama. On je svoju kćerku prije izvjesnog vremena primorao da se uda za njegovog znatno starijeg poznanika. Obavijestio ga je da njegova kćerka košta 3.000 eura, a ovaj mu je predao novac i odveo nesretno dijete svojoj kući u selo kod Bojnika – rekao je jedan izvor.Policija iz Brusa je ubrzo saznala da je otac prodao kćerku, pa se brzo otkrilo ko je kupac.

Po nalogu tužioca, policija je protiv njih podnijela krivičnu prijavu za trgovinu ljudima, za šta im prijeti od pet do 12 godina zatvora, piše Blic.Otac djevojčice u policijskom dosijeu ima prijavu za ometanje službene osobe u obavljanju dužnosti, kao i za napad opasnim oružjem i za ugrožavanje sigurnosti. Kupac djevojčice, hapšen je zbog falsifikovanja izbornih rezultata i nema drugih krivičnih djela u dosijeu – rekao je izvor.Što se tiče djevojčice, ona će u narednom periodu proći detaljan ljekarski pregled, kako bi se utvrdilo da li je fizički zlostavljana. S njom će razgovarati stručnjaci Centra za socijalni rad i psiholozi.

Related Articles

Back to top button
Close