Novosti

Pitala majka sina: Gdje ti je brat?

Pitala majka sina: Gdje ti je brat?
Njen sin je rekao: još uvijek spava mama.
Spremila se majka za posao i na izlazku mu reče sine, dobro čuvaj brata, a dijete odgovori: ′′ ok mama ′′
Na izlasku mu reče: vidi šta ima da se jede i ruča, pa jedi zajedno sa bratom.
Dijete odgovori – dobro mama, volim te! I majka je otišla na posao.
Kad se vratila, poslije ručka ga opet pitala – gde ti je brat?

A dijete odgovori – spava, mama.
Zatim je otišla u svoju sobu i vidjela da joj nedostaje 50 centi, takođe primjetivši da je njen sin veoma ćutljiv.
Ne pitajući ga ništa, uzela je kaiš i počela da ga udara, bez ikakve milosti i sažaljenja. Borba je bila toliko surova da je izbila djetetu zube i morao je da ode u bolnicu sa povredom mozga.

Nakon što se vratila kući žaleći šta je uradila sa sinom, otišla je u kolijevku gdje je drugo dijete spavalo i vidjela poruku sa strane koja je napisana
′′ Mama,uzeo sam 50 centi iz tvoje sobe, i kupio sam mlijeko za mog mlađeg brata jer ga nije bilo. Čekam te da večeramo zajedno. Volim te mama! ′′ Pokajući se, majka se brzo vratila u bolnicu, moleći doktora da joj dozvoli da vidi dijete, a nakon dozvole, ušla je u salu gde je bio i plakanjem počela kratak razgovor:

′′ Sine, hoćeš li oprostiti mami? ′′
Dijete bez imalo snage odgovara:
′′ Mama, čuvaj mog mlađeg brata i nikad mu nemoj raditi ono što si meni uradila. Ne brini mama, volim te!
Izgubila si dijete, ali Bog je dobio anđela… ?

Poenta ove poruke je da volimo svoju djecu makar i pogrešili! ?

 

Hrvatska državljanka koja već dugo živi u Turskoj vodi se kao nestala nakon jučerašnjeg razornog potresa koji je pogodio tu zemlju, rekao je u utorak hrvatski ambasador u Turskoj Hrvoje Cvitanović.

“Nažalost, jedna hrvatska državljanka koja dulje tamo živi sa svojom obitelji – uspjeli smo doći do njezinog supruga, on i djeca su dobro – međutim naša hrvatska državljanka se vodi kao nestala”, rekao je Cvitanović za HRT, prenijela je Hina.

“Postupak je takav da smo kontaktirali lokalnu državnu upravu, skrenuli smo pozornost od strane ambasade, da pomno pratimo što se događa, da smo u kontaktu s porodicom, i da tražimo najveću moguću pažnju i najveći mogući angažman da se ta hrvatska državljanka što prije pronađe”, dodao je Cvitanović.

Kako su ranije javljali mediji, dvije hrvatske državljanke ozlijeđene su u potresu koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodio jug Turske.

Related Articles

Back to top button
Close