Slovenija: 46-godišnji državljanin BiH smrtno stradao na gradilištu - Bn- novosti
Vijesti

Slovenija: 46-godišnji državljanin BiH smrtno stradao na gradilištu

U nesreći na gradilištu kod vidikovca u Rogaškoj Slatini, u Sloveniji, jutros je smrtno stradao 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Policijske uprave Celje. Kako se doznaje, do tragedije je došlo jutros u 8.45, kada je betonska ploča pala na radnika na gradilištu. Vatrogasci PGD Steklarna Rogaška Slatina i PGD Rogaška Slatina osigurali su mjesto i pružili pomoć Hitnoj pomoći i policiji, javljaju slovenački mediji.

Državljanin BiH poginuo u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj, povrijeđeno 12 osoba
Nažalost, radnik je podlegao ozljedama na mjestu nesreće. “Danas nešto prije 9 sati obaviješteni smo o radnoj nesreći na radilištu u Rogaškoj Slatini. Na mjestu događaja policija i kriminalisti su utvrdili da je 46-godišnjak, državljanin BiH, tokom rada na gradilištu doživio nesreću sa smrtnim ishodom.

Uviđaj na mjestu nesreće preuzeo je dežurni istražni sudac, kao i dežurna državna tužiteljica iz Celja te inspektorica rada. Više okolnosti tragičnog događaja objavit ćemo u narednim danima”, izjavio je Marjan Strašek, načelnik operative PU Celje.

Slovenija se nalazi u Srednjoj Europi na dodiru Alpa, Dinarskog gorja, Panonske nizine i Sredozemlja. Klimu čini mješavina alpskog, sredozemnog i kontinentalnog podneblja. U sjeverozapadnom dijelu države prevladavaju Alpe s najvišim vrhom Triglavom (2864 m). U smjeru prema moru se prostire pokrajina Kras. Njen podzemni svijet skriva najveličanstvenije podzemne galerije u Europi, a to su Postojnska jama i Škocjanske jame koje su isklesale podzemne vode.

Related Articles

Back to top button
Close