Vijesti

OVA FOTOGRAFIJA JE HIT NA INTERNETU! Kuća dva brata: Jedan RADI U NJEMAČKOJ a drugi u Bosni kod privatnika

Na Facebook stranici “Uživo sa balkanskih ulica” objavljena je fotografija koja je nasmijala regiju. Naime, neko je uslikao kuću u Janji u Bosni i Hercegovini, a koja na jednom dijelu ima natpis da se prodaje. braca U objašnjenju fotografije napisano je sljedeće: Jedan brat trenutno živi i radi i Njemačkoj, pa su na njegovom dijelu kuće navučene roletne. A u drugom dijelu kuće živi drugi brat koji je odlučio da svoju polovinu proda, pa je na kući stavio natpis “Prodaje se”, kao i broj telefona. Nedavno smo objavili još jednu sličnu priču, pa se prisjetimo:

Legendarna zastava 750, poznatija kao “Fićo” fotografisana je navodno u mjestu Križevci u Hrvatskoj. Fotografija se brzinom svjetlosti počela dijeliti po balkanskim stranicama na Facebooku, pa je dospjela i do popularne stranice “Uživo sa balkanskih ulica.” “Ova dva BMW-a su kupljena na kredit a Fića je plaćen”.“Nije bitno da li su na kredit ili plaćeni kešom, ali fića je gospodin”.“Da zato ovaj što vozi fiću jede šta hoće i uživa a ovi što plaćaju kola na kredit, dođu jednom godišnje”.- neki su od komentara ispod fotografije.Još jedan od komentara glasi:

“Dva BMW-a odjavljena iz saobraćaja čitavih 10 mjeseci da bi se ponovo uključili u saobraćaj i registrovali u julu i augustu mjesecu kad je sezona da se dođe u Bosnu, uz to se uzme kredit i za sam dolazak u Bosnu da bi se društvo moglo počastiti. A kredit se otplaćuje dok se jede riža, pasulj i krompir. Živa istina, iz ličnog iskustva znam”.Dok jedni misle da su vlasnici ova dva BMW-a gastarbajteri, dok ih vlasnik Fiće vodi na ručak ili kafu, drugi hvale vlasnika Fiće jer je ostao vjeran vrijednostima iz vremena Jugoslavije.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close