Zeničkoj policiji rekao “dobro veče, čobani” pa zažalio

Počeli su da vrijeđaju i psuju, pozvali su patrolu za privođenje. Kada sam došao dole, pregledali su me i napisali zapisnik, davali su mi da potpišem papir o lišenju slobode. Kad sam uzeo da čitam, jedan od policajca je počeo da baca papire po sobi i rekao je kao – šta ti tu imaš da čitaš, samo potpiši. Ja sam se počeo smijati i rekao da neću da potpišem iz razloga što piše da sam bez vidnih povreda, a prijeti mi se i dalje da će da me prebiju. Kad su me puštali, opet sam uzeo da čitam šta potpisujem, policajac mi je rekao ‘al’ ti meni vadiš živce sa tim što hoćeš da čitaš, nema se tu šta čitati’. Zar je moguće da sam bio u pritvoru zbog toga što sam rekao – ispričao je D.S.

Naime, Zeničanin D.S. policiji je rekao “dobro veče, čobani”, nakon čega je odmah uhapšen i zadržan u Policijskoj stanici Centar, saznaje 072info. Osim pritvora, u kojem je boravio od 23 do 6 sati, Zeničanin je dobio i prekršajni nalog za kršenje javnog reda i mira u visini od 200 KM. Zeničanin D.S. za portal  ispričao je šta se zapravo desilo prethodne noći.  Mimoilazili smo se kod prodavnica. Ja sam im rekao ‘dobro veče, čobani’, a oni su odmah skočili na mene, prislonili me uz zid i svezali.

Nalazi se u središtu Zeničkog polja, kroz nju protječe rijeka Bosna, u Sarajevsko-zeničkoj kotlini, na prosječnoj nadmorskoj visini od 350 metara. Okružena je planinama, brežuljcima i kanjonima. Na istoku su Klopačke stijene i Smetovi, na zapadnoj Zmajevac, Golubak, Volovska glava i Vučjak i dalje na jugozapad Kuber, na sjevernoj Lisac, Vepar, Vrandučki kanjon i Vrandučka sutjeska (dužina 35 kilometara – relativna visina do 700 metra), a na južnoj – Krčke stijene, Janjićki vrh, Zvečaj i Lašvanska sutjeska dužine od 15 kilometara. Kroz općinu i grad protječu rijeke: Bosna, Babina rijeka, Kočeva i Lašva. Tok rijeke Bosne na području općine Zenica ima dužinu od oko 32 kilometra.

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *