Vijesti

Žena u Slavonskom Brodu prodavala lijekove za potenciju, zaradila preko 200.000 eura

PREKO 200.000 eura zaradila je 41-godišnjakinja prodajom ilegalnih lijekova za potenciju muškaraca i žena preko raznih web shopova te na društvenim mrežama, zbog čega ju očekuje kaznena prijava za nedozvoljenu trgovinu. Brodsko-posavska policija danas se oglasila o dovršenoj kriminalističkoj istrazi protiv 41-godišnjakinje koja je od početka 2020. do kolovoza prošle godine na internetu nudila na prodaju ilegalne lijekove za potenciju za žene i muškarce.

Osumnjičena je da je u tom razdoblju izvršila preko 4500 narudžbi, pri čemu si je pribavila protupravnu materijalnu korist u iznosu od preko 200 tisuća eura. U sklopu istrage pretraženi su joj dom te druge prostorije i automobil, gdje je pronađena određena količina lijekova, gelova i tableta za potenciju, koji su joj oduzeti.Iz policije najavljuju da će protiv 41-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu zbog nedozvoljene trgovine.

Tijekom Rimskog Carstva grad se zvao Marsonia, a od 1244. do 1945. godine Brod na Savi. Tragovi još iz rimskog doba pokazuju da je ovdje oduvijek bio prijelaz preko rijeke, pa se zato Brod ponekad naziva sjevernim vratima Bosne. Na tu činjenicu upućuje i sam naziv grada koji je nekada nosio ime Brood na Savi (Brood – nepravilno promijenjeno od prohod, prijelaz). Na sličan su način i druga mjesta dobila ime: Brodarevo na rijeci Lim, Danjski Brod na Drimu, nekada Brod Zrinjski[3] na Uni, Brod Moravice kod Kupe, Brod na Kupi, Brođani i Stari Brod na Kupi, Brodarica kod Morinjskog zaljeva, Brod te Stari Brod na Drini, Kokin Brod na rijeci Uvac, Brodac Gornji i Brodac Donji pored rijeke Save… K Sloveniji i u Sloveniji slični su nazivi: Bregana i Obrežje (u Srijemu ima mjesto Obrež na Savi), Breg pri Litiji, Breg, Brege, Dolnje Brezovo, Breg ob Savi, Brezje… Karlovačkim mirom 1699. godine, mjesno stanovništvo moralo je uz rijeku Savu

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close