Ispovijesti

Sve sam gotovo probala, ali sam zelela da imam nesto uzbudljivo, rizicno

Rizicno u smislu da me neko uhvati sa ljubavniikom na delu. Secam se, jednom me je moj prijatelj posetio u kancelariji gde sam radila. Bilo je vec skoro 17 casova, mnogi od zaposlenih vec su otisli, ali neki su iz administracije jos bili tu. Pricali smo malo i usli u sseeksi konverzaciju koja nas je obe napalila. Odjednom, obisao je oko mog radnog stola, nagnuo se i poceo me ljubiti,poceo je mekim poljupcima pa jacim i jacim

Užasno mi ide na živce što ljudi smatraju da je u redu medicinskoj sestri se obraćati sa ti te nadimcima curo, mala, ej ti, srećo, sunce, zlato… (nastavi niz), dok se doktorima istih godina obraćaju isključivo sa Vi i strogo službeno sa “doktore”. Nikad doktoru neće viknuti “ej dečko”, nego “oprostite doktore”, dok je obraćanje meni, medicinskoj sestri uobičajeno “ej curo” i još drame kad zahtijevam malo poštovanja. Odakle takvo degradiranje medicinskih sestara i dizanje doktora u nebesa?

Ne mogu razumeti moje sestre koje novu “mamu” vole više nego našu pravu majku. Otac nas je napustio mnogo ranije, majka se uvek zajedno sa nama mučila i živeli smo skromno i srećno. Danas sam se na sudu izjasnio da želim sa mamom, dok su sestre izabrale tatu. Da skratim tata je na stranu zaradio, našao bogatu novu devojku, žive srećno a sestre sada se čini više vole novu “mamu”. Sa majkom se čuju preko one stvari, skoro sam ih pozvao i zapretio im da ako ih čujem još jednom da tako pričaju sa majkom da će bez kose ostati. Stariji sam i dobro pamtim očevo ponašanje ma koliko on bio sad fin i znam kroz šta smo sve prošli u zadnjih 10 godina, bez njegove pomoći, bilo je večeri kad majka i ja ništa jeli nismo da bi za njih dve imalo, dok je on sa devojkom izbacivao slike iz skupih restorana. To sam i njemu reko da je za mene mrtav i da su mi draže ove stare trene nego njegovi “skupi” pokloni. Džaba mu je svaka lažna suza sada jer odlično znam šta su prave suze, stid, siromaštvo.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close