Ispovijesti

Sa udatom koleginicom na poslu

Radio sam s jednom kuharicom, koja je bila udata, ali bila je komad za izludit. Nikad nije nosila kuharske hlače, već uvijek suuknje, tako da su se listovi isticali, bez obzira nosila ona najlonke ili su joj noge bile gole.
Konobari su je uvijek provocirali i neumjesno komentirali,a i zbog njenog oblačenja van kuhinje kad je bila u tajiicama ili minicama, tako da nije baš voljela raditi na izdavanju hrane, već se držala otraga u stražnjem dijelu kuhinje. Mi smo je u kuhinji pokušali zaštiti od takvih nekolegijalnih postupaka, ali su i neki muški kolege dijelili taj stav kolega konobara, a meni kao šefu smjene je bila obaveza da ju zaštitim.

Muškarac sam i mislim da je bolje biti papučar i slušati svoju ženu nego biti idiot koga će drugovi da uče kako da tretira svoju ženu. Možda biti papučar znači da imaš slab karakter ali još je slabiji karakter onaj ko dozvoljava da mu drugovi nabijaju osjećaj krivice zato što je odlučio da bude sa ženom a ne s’ njima. Naravno mislim da ne treba biti ni jedno i drugo. Treba čovjek imati svoj stav i suprostaviti se i ženi i drugovima kad prećeraju ali opet nikad nisam razumio što neki ljudi moraju da nabijaju osjećaj krivice čovjeku zato što preferira da bude sa svojom ženom umjesto da se napije sa društvom itd.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close