Vijesti

Vozač poljskog autobusa imao je 72 godine: Nije bio pod utjecajem droga i alkohola

U nesreći je poginulo 12 ljudi, među kojima i oba vozača autobusa. Još dvoje poljskih putnika je u kritičnom stanju Kako HRT neslužbeno doznaje od izvora bliskog Državnom odvjetništvu u Varaždinu vozač koji je izgubio nadzor nad upravljačem imao je 72 godine, nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga i nije bolovao od akutnih bolesti. Obdukcija je završila i tijela nesretnih putnika, vozača i suvozača će biti predana obitelji. Dvoje teško ozlijeđenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, doznaje se u ponedjeljak u Ministarstvu zdravstva. Poljska planira ovaj tjedan vratiti kući desetak ozlijeđenih u prometnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u kojoj je živote izgubilo 12 ljudi, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravstva. Poginula su oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma i obavljene su obdukcije svih stradalih Poljaka.

Potvrdio je to u ponedjeljak za Hinu glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić.U prometnoj je nesreći poginulo ukupno 12 osoba, a 32 su ozlijeđene, svi poljski državljani.Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić potvrdio je da su obavljane obdukcije stradalih Poljaka. „Obavljene su obdukcije na stradalima i prikupljaju se podaci o samom putu autobusa i svim događajima koji su prethodili slijetanju autobusa s autoceste. Najvažnija je obdukcija preminulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju“, kazao je Galić. Dodao je da su oba vozača autobusa smrtno stradala i da je neosporno utvrđeno koji vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće.

„Vozač je bio u vozačkom sjedalu i vezan sigurnosnim pojasom“, rekao je Galić.Glasnogovornik ŽDO je kazao i da Državno odvjetništvo treba ustanoviti je li počinjeno kazneno djelo i tko ga je eventualno počinio, a potom će se donijeti odluka jer se kazneni postupak ne može voditi protiv osobe koja nije živa.Obitelji žrtava iz poljskog busa: ‘Još svoje najbliže nismo čuli!’ Pacijenti u Zagrebu su stabilno 06.08.2022., Varazdin – Vise osoba poginulo je, a veci je broj tesko ozlijedjen u prometnoj nesreci koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, izmedju mjesta Jarek Bisaski i Podvorec, kada je s kolnika sletio autobusa poljskih nacionalnih registarskih oznaka. Nakon prikupljanja svih podataka Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li se postupak voditi ovdje ili u Poljskoj s obzorom da se radi o svim stradalima državljanima Poljske“, izjavio je Galić. U poljskom autobusu je bilo 42 putnika, koji su krenuli u petak iz Varšave na hodočašće u Međugorje. No, u prometnoj nesreći u subotu ujutro na autocesti A4, kod Brezničkog Human njih 11 je smrtno stradalo na mjestu nesreće, još jedna osoba je umrla u KBC-u Zagreb, a 32 osobe su ozlijeđene.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close