Vijesti

‘Mi smo preživjele bus strave u Hrvatskoj. Čim se oporavim, ponovno idem u Međugorje’

Svih osam pacijenata koji se trenutno nalaze u KBC-u Zagreb su izvan životne opasnosti. Međutim, svi su došli s prijelomima, neki su već operirani, a druge operacija tek očekuje U stravičnoj nesreći do koje je došlo u subotu rano ujutro na autocesti A4 poginulo je 12, a ozlijeđeno je 32 Poljaka. Uputili su se na hodočašće u Međugorje, a onda je uslijedio jedan od najgorih dana njihovog života.Ozlijeđene su prevezli u više bolnica u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu.

Svih osam pacijenata koji se trenutno nalaze u KBC-u Zagreb su izvan životne opasnosti. Međutim, svi su došli s prijelomima, neki su već operirani, a druge operacija tek očekuje. Tri su putnice za poljski portal Fakt progovorile o agoniji kroz koju su prolazili putnici dok su iščekivali pomoć.Zofia Kasprzyk ušla je u autobus u Koninu, gradu u središnjoj Poljskoj. U Međugorje je putovala drugi put. Prvo joj se hodočašće jako svidjelo, željela se vratiti zahvaliti Majci Božjoj na njemu.Sjećam se trenutka nesreće. Sve se zatreslo i poletjela sam ravno naprijed. Vozačko sjedalo me pritisnulo, ali nisam se onesvijestila. Akcija spašavanja bila je brza.Gospođa Zofia sjedila je pokraj prijateljice iz svog grada. Ne zna u kakvom je stanju i gdje je žena. Kad ju je sila udarca gurnula iz sjedala, izgubila je prijateljicu iz vida.

Obitelji žrtava iz poljskog busa: ‘Još svoje najbliže nismo čuli!’ Pacijenti u Zagrebu su stabilno
06.08.2022., Varazdin – Vise osoba poginulo je, a veci je broj tesko ozlijedjen u prometnoj nesreci koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, izmedju mjesta Jarek Bisaski i Podvorec, kada je s kolnika sletio autobusa poljskih nacionalnih registarskih oznaka. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
– Zahvaljujem Bogu i Gospi Međugorskoj što smo izbjegli najgore. Čim se oporavim, idem opet u Međugorje. Hrabra sam i vrlo religiozna. Molim se svaki dan – dodala je. Gospođa Beata prisjeća se da su autobus vozili iskusni vozači te da su se vozili mirno. Nije bilo naznaka da će se dogoditi tako velika tragedija.Bio je šok da se ovako nešto dogodilo. Trenutka nesreće se ne sjećam jer sam spavala. Nisam se onesvijestila, ali sam ostala zaglavljena. Vidjela sam ljude, ali nisam se mogla pomaknuti. Čekala sam da me izvuku van. Nisam znala što se okolo događa jer su me sjedala prignječila. Imala sam dojam da sve traje oko sat vremena, a na pomoć smo čekali oko 13 minuta – rekla je.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close