Vijesti

Trojica mladića iz Srebrenika se otrovali u Neumu. Smješteni su na UKC Tuzla

Trojica 20-godišnjaka iz Srebrenika prije dva dana boravili su u Neumu, prilikom čega su se otrovali pićem. Portalu “Avaza” javio se član porodice jednog od mladića (op.a. identitet poznat redakciji) koji je prepričao sve ono što su mladići doživjeli posljednjih dana. Kako tvrdi za portal “Avaza”, mladići su danas dovezeni na Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC) i ustanovljeno je da imaju oštećenja želuca.  Taj dan kada su stigli u Neum, željeli su izaći u kafić koji je najposjećeniji u Neumu. Nisu mogli ući u kafić, jer je trebalo unaprijed da se rezerviše mjesto. Oni su sutradan otišli oko podne i rezervisali tri mjesta kako bi navečer izašli u lokal. Došli su oko 10 sati navečer. Naručili su kiselu vodu i vino.

To im je bilo prvo piće. Međutim, kada je jedan od mladića nasuo kiselu u vino, to mu je imalo veoma čudan okus – tvrdi član porodice. BOMBA za čiščenje žil! Odkrili način, kako holesterol in visok krvni tlak izginita v nekaj dneh …Kako navodi dalje, on je pomislio da je takvo piće. Mladić koji ne pije alkohol, nasuo je kiselu u čašu i malo popio. Počeo je da se guši. Nije imao zraka. Mahao je rukama. Tada je kazao „Šta je ovo?“ – priča naš izvor.Dalje dodaje da je drugi od mladića koji je probao kiselu, imao istu reakciju.Jedan od mladića ima najveće oštećenje želuca. Danas je gutao sondu. Snimali su mu želudac. Jako teško je sve to podnio. Grlo mu je sprženo. Ne može da guta – kazao je naš izvor.

Neum presijeca dva dijela Republike Hrvatske kao posljedica Mira u Srijemskim Karlovcima iz 1699. godine. Udaljenost Neuma od Dubrovnika je 70 km, od zračne luke Dubrovnik 90 km, od Mostara 70 km, Međugorja 70 km, od željezničkih kolodvora Ploče i Metkovića po 30 km. U okviru većeg Malostonskog zaljeva, kojeg zatvara poluotok Klek, nalazi se Neumski zaljev. Pripada Jadranskom moru i predstavlja jedini izlaz Bosne i Hercegovine na more. Zaljev je dug 6, a širok 1,2 kilometra. Neum ima dva granična prijelaza s Hrvatskom na Državnoj cesti D8 koja povezuje sjeverni i južni Jadran. Prijelaz “Neum 1” graniči s Klekom, a “Neum 2” s mjestom Zaton Doli. Europska cesta “E65” prolazi kroz Neum.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close