Klikom na sliku ispod zapoèet æete odbrojavanje!


Nakon toga prièekajte 10 sekundi da se zatvori iskoèni prozor!Pripadnik Oružanih snaga BiH uhapšen u Foči s 27 kilograma marihuane - Bn novosti
Vijesti

Pripadnik Oružanih snaga BiH uhapšen u Foči s 27 kilograma marihuane

Na širem području Foče sinoć je izvedena policijska akcija s ciljem suzbijanja lanca trgovine narkoticima tokom koje su uhapšene dvije osobe.Od dvoje uhapšenih, jedan muškarac je pripadnik Oružanih snaga BiH kod kojeg je pronađeno 27 kilograma marihuane, potvrđeno je za Klix.ba.Osim pripadnika PU Foča, u akciju je uključena i Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.”U sinoćnjoj policijskoj akciji u Foči uhapšen je muškarac iz ovog grada čiji su inicijali T. S. i Paljanin V. M, a zaplijenjeno je iz 27 kilograma marihuane”, rečeno je u Srni u fočanskoj Policijskoj upravi.Navode da su uhapšeni u okviru akcije kodnog naziva “Vojnik” privedeni u policiju i da je nad njima u toku obrada.”U automobilu koje je vozi V. M. koje je zaustavljeno sinoć u Miljevini otkriveno 27 kilograma materije koja izgledom asocira na marihuanu”, kažu iz PU Foča.

Oružane snage Bosne i Hercegovine (kratica: OS BiH) službeni je naziv za vojsku Bosne i Hercegovine. Jedinstvene Oružane snage BiH utemeljene su 1. siječnja 2006. godine nakon reforme obrambenog sustava te prijenosa nadležnosti s dva bosanskohercegovačka entiteta na državnu razinu.[1] OS BiH formirane su iz sastava entitetskih vojski – Vojske Republike Srpske i Vojske Federacije BiH koja je pak bila sastavljena od Hrvatskog vijeća obrane i Armije RBiH.[2] Vrhovno zapovjedništvo i nadzor nad Oružanim snagama ima Predsjedništvo BiH.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close