Klikom na sliku ispod zapoèet æete odbrojavanje!


Nakon toga prièekajte 10 sekundi da se zatvori iskoèni prozor!Fotografija s granice sa Srbijom: ‘Ovaj je spakovao pola života’ - Bn novosti
Vijesti

Fotografija s granice sa Srbijom: ‘Ovaj je spakovao pola života’

Nakon što su neki dan vozači čekali i po devet sati na Bajakovu pa protestno počeli trubiti, internetom se počeo širiti novi prizor.Fotografija prikazuje automobil, navodno s granice sa Srbijom, ako je suditi prema plakatu iznad ceste. Sa sobom je spakirao pravo bogatstvo.

Srbija (srp. Србија), službeni naziv: Republika Srbija (srp. Република Србија), europska je kontinentalna država smještena u jugoistočnoj Europi. Teritorijem obuhvaća dio Panonske nizine na sjeveru, te je djelomice srednjoeuropska država. Duljina granica Srbije je 2.114,2 km. Na sjeveru graniči s Mađarskom, na zapadu s Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, na jugozapadu s Crnom Gorom, na istoku s Rumunjskom i Bugarskom te na jugu s Sjevernom Makedonijom i Kosovom. Zemlja ima nešto više od 6.870.000 stanovnika. Površina zemlje iznosi 77.474 km2 (bez Kosova) što Srbiju svrstava u države srednje veličine. Preko teritorija Srbije prelaze sve važnije kopnene prometnice. Kako cestovni tako i željeznički promet iz sjeverne, zapadne i centralne Europe prolazi kroz Srbiju na putu do jugoistoka Europe i jugozapada Azije. Moravsko-Vardarska i Moravsko-Nišavska dolina imaju najveći značaj u kopnenom prometu. Glavni je grad Beograd koji je političko, kulturno, znanstveno i gospodarsko središte Republike Srbije.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close