Ispovijesti

Moj nevaljali sin koji ima 16god i ja sto imam 41 smo morali budem da odemo u drugi grad

Guzva na tol linije kao i uvek je bila velika pa smo morali da stojimo od samog ulaska do silaska iz busa usla sam prvo ja a zatim iza mene i on. Gurali su se kako bi stalo sto vise ljudi. Jer linija ima mali broj polazaka tokom dana. Bili smo kao sardine a moj sin je bio tacno iza mene. Nismo mogli da disemo koliko smo se zguzvali ali i od toplote, iako je tek bilo prolece.Ja sam bila u haljinici negde do a on u sortsu. Ubrzo sam osetila nesro cudno. Nisam ni verovala ali to je bilo.

Savet za roditelje. To vaše “njeno/njegovo je samo da uči” je jedini razlog zbog čega vam se deca otuđe, ili će vam se otuđiti. Zašto ćute, zašto vam se ne poveravaju. Nije naše samo da učimo, bilo da ima 10, 13, 15 ili 18 god ili je na faxu, vaše dete se sreće sa raznim problemima. Prijateljstva, laž, uvrede, veze, zaljubljivanja.. Reci.. Nije tačno da mi nemamo problema, da nam je život lak. Ja imam skoro 30 i samo ću da vam kažem, teže mi je bilo kad sam imala 15. Mnogo toga nisam razumela a trebala sam. Mnogo toga sam htela da znam, a nisam imala koga da pitam. Roditelje danas smatram ljudima koji su me doveli na svet, eto toliko. Napustila sam državu, živim daleko, i oni ne znaju ništa o mom privatnom životu, jer nikada nisu pitali. Ignorišete svoju decu kad im najviše trebate, ne čudite se kada vas kasnije ta ista deca ignorišu. Još jednom, pomozite svojoj deci, pitajte ih kako su. Dve reči, i imaćete dete koje će trčati ka vama a ne od vas.

Do pre nekoliko večeri nisam znala “besnu stranu” svog momka. Sa mnom je uvek tako fin i nežan, prava maza. Ceo je njajav i uvek me grli, ljubi… Te večeri smo izasli u klub, neki lik se je zakačio za nas, dobacivao, prilazio, bacao neke fore. U jednom trenutku je prešao granicu i prišao i dao mi svoj telefon da mu upišem broj iako sam odbijala. Sve se je dogodilo u trenu, nisam ni shvatila kad je moj dečko mene preleteo i njemu zatego ruku do iza leđa, gurnuo ga, ovaj se je vratio i dečko ga je tako jako gurnuo da je ovaj pao i izgazio mu telefon. Posle toga je ovaj pobegao. Uglavnom nisam nikad dečka čula da digne ton, videla sam ja njegovo telo i snagu ali taj stav, ton, zkrvavljene oči. Po mojoj mami je to bila normalna reakcija ali ja sam se uplašila. Od tad nam je nekako odnos zategnutiji…

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close