Ispovijesti

Peckala sam muža kako nam je novi komšija poprilično zgodan

Na što mi je on napomenuo da sam ja udana žena i da to ne bi trebao biti moj “problem”.
Naravno da su žene iz komšiluka već narednih dana počele da razbijaju glavu o tome ko je? odakle je? gdje mu je žena? (s obzirom da je bio u ranim četrdesetim) Sve što sam uspjela doznati je to da je naš novi komšija nekakav doktor iz susjedne opštine, koji se tek nedavno razveo od žene, i da je vjerovatno zbog tog razvoda odlučio da život nastavi u našem gradu.

Novi komsija je izgleda bio jako predan svom poslu tako da sam ga jako rijeko vidjala. Tek poneki susret u prodavnici ili kada bi izašla do kontenera da bacim smeće, a on bi tada, valjda slučajno, naišao sa posla. Ispočetka mi je djelovao pomalo stidljivo, jedva izustivši ono “Dobar dan”, no s vremenom je bio slobodniji, pa bi progovorio i koju riječ više. Nešto u smislu “Kako je?” ili “Lijep dan”. Na licu mu se počeo pojavljivati i osmijeh, kao da je diskretno htjeo da mi da do znanja da mu je drago što me vidi.

Nakon jedne od “trac seansi” sa svojim komsinica dosla sam do saznanja da se novi komsija , onako potajno, poceo raspitivati za mene – ko sam, jesam li u braku, imam li djece itd Iako sam pred njima govorila da im ne vjerujem i da me zezaju, u sebi sam se potajno nadala da je to istina; Jer kao i svakoj zeni u srednjim tridesetim jako mi je imponovalo da sam tako privlacnom muskarcu “zapela za oko”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close