Vijesti

Kako srbijanski mediji danas izvještavaju: Putin šalje vojsku da spoji Srbiju i Republiku Srpsku

“Slijedi nam nimalo jednostavan period za Srbiju. Danas sam nakon sjednice izdao nalog vojsci, kao vrhovni zapovjednik, da u svakom trenutku bude pripremljena na najbolji mogući način. Nastavljamo kupovati ono što je najbolje za obranu zemlje”, rekao je Vučić, piše Blic.“I politička i sigurnosna struktura svijeta se ruši. Sve što smo znali do jučer, više ne vrijedi. Naša opredijeljenost za mir mora biti čvrsta i snažna. Ljudi misle da se mir podrazumijeva. Vidite danas da mir u svijetu nije nešto što se podrazumijeva. Ovim se uistinu mijenja svjetski poredak. Kao što smo predvidjeli, nafta je momentalno skočila”, kazao je Vučić, prenosi Index.

Za to vrijeme, dio srpskih tabloida bliskih vlasti piše kako je – Ukrajina napala Rusiju. “Ukrajina napala Rusiju”, piše tako provučićevski Informer. Informer tako piše da u Donbasu bombe padaju na civile, da nema struje ni vode, a da su Ukrajinci granatirali granični punkt koji se nalazi unutar Rusije. Amerikanci guraju svijet u kaos”, piše Informer u nadnaslovu. Srpski telegraf piše da su Britanci u, kako naglašavaju, neviđenoj panici jer će Putin doći na Balkan.“Putin šaljevojsku da spoji Srbiju i Srpsku”, piše Srpski telegraf.Alo također navodi da je Ukrajina napala Rusiju.

SAD i europski saveznici u utorak su spremni najaviti nove žestoke sankcije Rusiji nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin formalno priznao dvije separatističke regije na istoku Ukrajine. Putinov govor u ponedjeljak navečer u kojem je najavio taj potez naišao je na međunarodnu osudu i brze sankcije.Ali ne i u srbijanskim tabloidima koji su optužili Ukrajinu “da je napala Rusiju“.Europska unija odlučit će u utorak o prvim sankcijama Rusiji nakon što je Moskva priznala neovisnost separatističkih regija u istočnoj Ukrajini, najavio je u utorak šef europske diplomacije Josep Borrell.Aleksandar Vučić kazao je kako Srbija nije u lakoj situaciji.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close