Zanimljivosti

Otkrila svoj trik štednje kojim je u tri godine uštedjela za novi stan

Cherie Howie sve je oduševila svojim načinom štednje, a ovako mogu štedjeti svi koji imaju dovoljno velika primanja da pokriju sve životne troškoveNovozelanđanka Cherie Howie postala je pravi hit na internetu nakon što je podijelila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedjela novac za novi stan, a svoj ‘recept’ otkrila je u jednoj grupi na Facebooku, gdje je mnoge oduševila svojim načinom štednje.Na drugi račun trebate prebaciti novac koji planirate trošiti za odlazak frizeru, kupnju odjeće i obuće, darove, odlazak doktoru, dok na treći račun trebate odvojiti novac koji želite uštedjeti. Ona kaže kako je jako bitno držati se ovih podjela i ne trošiti više od planiranog.

Nemojte biti u iskušenju s drugog računa trošiti novac za namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što ste si sami odredili savjetuje Cherie koja objašnjava kako se na ovaj način ne treba nužno štedjeti za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila. Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Aucklandu nakon što je za njega štedjela samo tri godine. Moja majka naučila me ovako organizirati trošenje novca i nakon tri godine mogla sam kupiti stan napisala je Cherie Howie.I, u čemu je tajna?Cherie tvrdi kako je potrebno novac koji zarađujete podijeliti na tri različita računa. Prvi je račun za uobičajene troškove poput režija, stanarine, prevoza,sedmičnog džeparca i sl. Dakle, važno je ‘samo’ da imate dovoljno velika primanja da možete odvojiti novac na tri različita računa.

Ako ste sigurni da ne postoji način na koji uštedjeti novac od plate, upoznajte se sa 10 načina koji će vas razuvjeriti. 1 – kreditne kartice- Smanjite minus po kreditnim karticama. Možda niste ni svjesni koliko plaćate godišnje članarine i kamate po minusima na kreditnim karticama. 2 – osiguranje- Ako imate auto osiguranje, kasko, životno ili osiguranje stana/kuće, sve osigurajte kod jednog osiguravatelja te ćete na taj načini dobiti popust na paket. 3 – koristite akcije- Nemojte kupovati ono što vam ne treba, ali kupite na sniženju ono što vam treba. Nemojte plaćati punu cijenu kada ne morate. 4 – godišnji odmor- Bez obzira da li se radilo o ljetovanju ili zimovanju pogledajte da li se tu može nešto uštedjeti. 5 –gorivo- Stalnim rastom cijena goriva, ali i sve većim gužvama na cesti gorivo je postalo mnogima velika mjesečna stavka u budžetu.

6 – kvaliteta- Ponekad ne treba štedjeti na kvaliteti, ali da li vam zaista treba mobitel sa svim dodacima, da li vam treba fotoaparat s 12 megapiksela ili može i onaj od 8. Da li posuđe mora biti od poznate marke ili može poslužiti i obično?! 7 – otvorite kasicu- Iako vam se čini da na taj način ne možete uštedjeti puno iznenadit ćete se koliko možete. 8 – režije- Možda se ne čini puno, ali s malo više pažnje možete smanjiti režije. 9 – napravite plan- Napravite mjesečni/godišnji proračun i držite ga se. Nemojte ga prekoračiti. 10 – pratite bilješke- Mnogi ljudi ne znaju na što koliko troše, te se iznenade koliko malo ili puno potroše za određene mjesečne potrebe.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close